Real Zaragoza pakt Spaanse beker

Real Zaragoza heeft de Spaanse Copa del Rey gewonnen. In de finale was Zaragoza te sterk voor het grote Real Madrid.

Barcelona, de stad van de grote vijand voor Real, bracht de Madrilenen dus geen geluk. Real Zaragoza, pas 15de in de Liga met 33 punten, speelde goed mee en won met 2-3 na verlengingen. Beckham bracht de Koninklijke voor het halfuur op 1-0, maar ex-Barçaspeler Dani zorgde al even snel voor de gelijkmaker. Eén minuut voor de pauze kreeg Zaragoza een strafschop, die Villa feilloos omzette. Twee minuten na de rust lukte Roberto Carlos de gelijkmaker. Met nog 23 minuten op de klok diende 'Zara' met 10 man verder te spelen na een rode kaart voor Cani. In de slotminuut moest ook Real met tien verder. Guti werd uitgesloten. Negen minuten voor het einde van de tweede verlenging prikte Galletti de 2-3 op het bord.

De stand veranderde niet meer. In Barcelona zijn ze wat blij dat Zaragoza de Copa pakte.