Lokeren zakt dieper weg

Door de zege van Antwerp, en door het eigen verlies op blauw-zwart raakt Lokeren maar niet weg van de degradatiezone. 'We moeten niet beginnen panikeren, maar we moeten toch beginnen oppassen', gaf Franky van der Elst toe. Franky zit eigenlijk met 2 problemen. Hij moet Lokeren zeker in eerste houden, en hij moet zijn job redden.

'Mijn spelers speelden op Brugge een zeer goede tweede helft. Maar we zijn weeral telaat in gang geschoten. Ze geloofden er niet in om van bij het begin Club Brugge van de kaart te spelen. In de tweede helft deden ze dit op sommige momenten heel goed.'

'Na de 2-0 hadden we geen keuze meer. We moesten vooruit en zijn daarom met vier aanvallers gaan spelen. We hebben er alles aan gedaan om terug te keren. Een minuut of tien voor het einde hadden we onze kans. In één fase kregen we drie open kansen. Daar hadden we moèten gelijk maken. Maar omdat Kristinsson (twee keer) en Bancé niet voorbij doelman Butina geraakten moèt Lokeren nu volgende week winnen van La Louvière. Daarna volgen cruciale duels tegen Charleroi en Antwerp.'