Chelsea laat opnieuw punten liggen

Aston Villa-Chelsea

Chelsea mag alle hoop op de titel nu wel opbergen. Na een nederlaag tegen Aston Villa tellen ze zeven punten achterstand op leider Arsenal. Bovendien heeft Chelsea een match meer gespeeld dan de Gunners. Hernan Crespo scoorde twee keer voor Chelsea, maar tussendoor maakte Aston Villa drie doelpunten. Darius Vassel mocht een strafschop omzetten. Thomas Hitzlsperger en Lee Hendrie scoorden de andere doelpunten.

Liverpool-Charlton 0-1

Charlton heeft een goede zaak gedaan in de strijd om de vierde plaats. Ze hebben 0-1 gewonnen op het veld van concurrent Liverpool. Shaun Bartlett scoorde het enige doelpunt. Liverpool speelde traag, en werd in de tweede helft twee keer een strafschop onthouden.

Fulham-Blackburn 3-4

Blackburn doet een goede zaak in de degradatiestrijd door te winnen tegen Fulham. Andy Cole bracht de bezoekers op voorsprong, maar Collins John keerde de situatie helemaal om met twee doelpunten voor Fulham. Ze lijken een goede opvolger te hebben gevonden voor de naar Man Utd verhuisde Louis Saha. Blackburn vocht terug en Jonathan Douglas maakte er 2-2 van. Een vrije trap van Lorenzo Amoruso bracht Blackburn 2-3 voor. Luis Boa Morte maakte er 3-3 van. Uiteindelijk bezorgde Jon Stead Blackburn alsnog de drie punten.

Wolves-Bolton 1-2

Wolves ziet zijn kansen om in de Premier League te blijven slinken. Aan de rust stond het 1-1. Henri Camara had de gelijkmaker gescoord nadat Henrik Pedersen Bolton op voorsprong had gebracht. Kevin Davies deelde in blessuretijd de genadestoot toe aan Wolves.

Tottenham-Manchester City 1-1

Manchester City speelde alweer gelijk, dit keer tegen Tottenham. Nicolas Anelka maakte de 0-1. Jermain Defoe zorgde voor de gelijkmaker.

Portsmouth-Birmingham 3-1

Pompey heeft Birmingham verslagen met 3-1. De 45ste minuut was cruciaal in dit duel. Doelman Maik Taylor werd van het veld gestuurd omdat hij de bal buiten het strafschopgebied met de hand raakte. Stefanovic scoorde vanuit de daaropvolgende vrije trap. Lomana Lualua maakte er 2-0 van, alvorens Stern John Birmingham weer even hoop gaf met de 2-1. Maar Yakubu Ayegbeni stelde de zege veilig voor Pompey.