Verhoogde veiligheidsmaatregelen

Verhoogde veiligheidsmaatregelen
Foto: © SC

Ajax heeft besloten verhoogde veiligheidsmaatregelen te nemen voor spelers uit de selectie. Het aantal spelers is niet nader genoemd. De beslissing is genomen na de ongeregeldheden van donderdagavond bij de wedstrijd Jong Ajax - Jong Feyenoord.

Na afloop van de wedstrijd vielen supporters van Ajax de spelers van Feyenoord aan. Jorge Acuna werd het ziekenhuis ingeslagen. Robin van Persie kreeg stoten in het gezicht en tegen het lichaam. Ook Gerard de Nooijer en Danko Lazovic kregen klappen. Coach Mario Been moest vluchten nadat hij met een mes was bedreigd.

Uit supporterskringen van Feyenoord zijn geluiden waargenomen over wraakneming. Ajax besloot tot maatregelen om de spelers te beschermen. De club stelde zaterdag dat het niet om bodyguards gaat. 'Onze spelers zullen extra in de gaten worden gehouden', zei een woordvoerder van de koploper in de eredivisie.

International Rafael van der Vaart van Ajax heeft wel een lijfwacht in dienst genomen. Hij deelde dat mee in zijn column in het ochtendblad De Telegraaf. Van der Vaart is op zijn eigen website bedreigd. 'Er is een supergevaarlijke situatie ontstaan. Gezien de serieuze bedreigingen aan mijn adres heb ik besloten een bodyguard in de arm te nemen. Ik ga niet meer alleen de straat op', schreef hij.

Ajax zei het te betreuren dat er een naam bekend is geworden van een speler uit de selectie voor wie verhoogde veiligheidsmaatregelen zijn getroffen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties