Lokomotiv mag Europa vergeten

Lokomotiv mag Europa vergeten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is sinds vanavond volledig zeker: Lokomotiv Moskou zal volgend jaar voor het eerst in tien jaar niet aanwezig zijn in Europa. De Champions League - deelnemer werd vandaag in de beker uitgeschakeld nadat het zich eerder niet wist te plaatsen via de Russische competitie.

Vandaag won Lokomotiv thuis van Shinnik Yaroslavl met 4-1, maar dat was net niet voldoende om zich te kwalificeren. In de heenwedstrijd werd er immers met 3-0 verloren. Lokomotiv ging op zoek naar een snelle goal, maar kreeg die pas op slag van rust. Dmitri Loskov scoorde toen de openingstreffer van op 11 meter. Hohlov deed vlak na rust de hoop van de hoofdstedelingen weer opflakkeren; Shinnik mocht van op de middenstip herbeginnen. En met succes, want binnen de minuut scoorden de bezoekers de aansluitingstreffer. Gurenko en Sicev brachten er opnieuw spanning in, maar de broodnodige vijfde treffer viel er niet meer.

Lokomotiv verkeek zo de laatste kans op Europees voetbal. Sinds 1994/1995 speelden de Russen elk jaar mee in Europees verband, met enkele mooie successen tot gevolg. De club berreikte meermaals de tweede ronde van de Champions League, waaronder vorig Ć©n dit seizoen. Het kwam ook eens in de halve finale van de UEFA-Beker terecht. Loko meldde zich niet aan voor de Intertoto-beker, zodat Europa normaal gezien uitgesloten is.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties