VB: Anderlecht kampioen en de tweestrijd

VB: Anderlecht kampioen en de tweestrijd
Foto: © SC

Vrijdag 23 april, dit zou wel eens de dag kunnen worden waarop Anderlecht zijn 27ste landstitel mag vieren. Het wordt dan wel een feestje op de sofa, tenzij Club de volle buit pakt in Moeskroen. 23 april dus, een maand later dan de meeste analisten vermoedden toen ze zeiden dat de Brusselaars met een straat voorsprong kampioen gingen worden. Niet dus, maar op het Lisp is de kans groot dat de champagne rijkelijk zal vloeien in de paarswitte keelgaten.

Vanavond staat echter al een zeer interessant duel op het programma. Club Brugge trekt naar Moeskroen. De 'Hurlus' mochten na twee wedstrijden tegen de Bruggelingen hun bekerambities opbergen en zinnen op wraak. Club haalde vorige maand nog een 2-2 op Moeskroen, hetgeen hoop moet geven voor blauwzwart. Verliest Moeskroen, dan zijn hun Europese dromen definitief gefnuikt. Verliest Brugge, dan wacht er een superspannend duel volgende week in het Jan Breydelstadion met Club-Standard.

Dat Standard ontvangt degradatiekandidaat Heusden-Zolder. Beide ploegen hebben meer te verliezen dan te winnen. De Limburgers konden de afgelopen weken terug kennismaken met de smaak van de winst, maar zijn nog lang niet gered. Als Standard verliest zou het duel in Brugge dat van de laatste kans worden. Ik zou niet graag in de schoenen van de ref staan op 1 mei (Frank De Bleeckere, nvdr). En ontploft Emile Mpenza nog eens nu hij de Rode Duivels voor onbepaalde tijd aan zich laat voorbijgaan?

Dan toch even de aandacht op Pallieterland. Het moet eigenlijk ironisch klinken dat uitgerekend op het Lisp de champagne ontkurkt moet worden, Lierse kende dit seizoen alleen maar kommer en kwel. En wat met Gilles De Bilde: als zijn ex-ploeg wint komt er opnieuw een leuk bedragje op zijn flink gespekte bankrekening... want nog steeds onder contract bij Anderlecht. Zou Emilio Ferrera het verstand hebben de 'Ket' niet op te stellen? En paarswit... tja het kan zichzelf van veel druk ontlasten als het zaterdag al wint, anders moet het maar volgende week in eigen huis.

Dan nog wat degradatiewedstrijden. Te beginnen met Lokeren-Antwerp. Franky Van der Elst heeft op Charleroi het Lokeren-schip veilig in de Eerste Klasse-haven van volgend seizoen binnengeloodst. Het kan min of meer relaxed aan de partij tegen Antwerp beginnen. Antwerp speelde vorige week ondermaats tegen La Louvière en moet nu alle hens aan dek roepen om ook hun sloep te redden van het vagevuur.

Cercle-STVV is ook een partij om in de gaten te houden. Groenzwart pakte een puntje mee uit Gent vorige week, maar dat volstaat absoluut niet. STVV is de zwakste ploeg uit de terugronde. Het pakte amper 8 puntjes. Voor Cercle is het de mogelijkheid om zich (definitief) in veiliger wateren te begeven.

En dan hoofdstuk 2 van de 'Eddy Wauters-frustratie': Germinal Beerschot-Charleroi. Als het van de Antwerp-preses afhangt, gaat ook Germinal Beerschot weer de boot in tegen de Karolingers. Maar ook in het Kiel zal de vrijgevigheid zijn grenzen kennen. Het sympathieke Heusden-Zolder de puntjes gunnen... ja, maar het zwarte onsympathieke Charleroi... mmm nee. Al zijn de Ratten druk bezig met de 'Antwerp-degradatiefuif'.

En dan de fin-de-saisons van deze week: Genk-Beveren, Bergen-Westerlo en La Louvière-Gent. Kortom: Zal voorzitter Vaessen opnieuw uit zijn krammen schieten als Beveren de drie punten pakt, hoe vergaat het de Parel der Kempen in het zwarte land en verkiezen 'De Wolven' en 'De Buffalo's' een geanimeerde rodeo op Tivoli?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties