Vanuatu en Solomon halen uit

Op de 2de speelronde in de 1ste fase van de WK-voorronde van de Oceanische zone hebben Vanuatu en Solomon zwaar uitgehaald.

Solomon won in groep 1 overtuigend met 5-0 van Cook Islands (zie foto). Bij de pauze was het reeds 3-0. De andere wedstrijd in groep 1 tussen Tahiti en Nieuw-Caledonië eindigde op een felbevochten gelijkspel: 0-0. Tahiti en Nieuw-Caledonië zijn allebei overzeese Franse gebieden en speelden een derby op het scherp van de snee. Er vielen 5 gele kaarten, maar dus geen goals.

In groep 2 maakte Vanuati gehakt van Amerikaans Samoa, dat eerder ook al met 4-0 de boot inging tegen de buren van Samoa. Het eerste doelpunt viel pas in de 30ste minuut. Amerikaans Samoa kon zelfs nog milderen tot 1-2, maar kon na de pauze de schijn niet meer ophouden. Mermer scoorde driemaal. Fiji won z'n eerste duel in groep 2 met 4-2 van Papua-Nieuw-Guinea. P-N-Guinea kwam tot tweemaal toe op voorsprong, maar bij de pauze was de score toch in evenwicht: 2-2. De tweede helft was gelijkopgaand. Maar twee minuten voor tijd ontbond Fiji al z'n duivels. Gataurua (88e) en Rokotakala (90e) zorgden in extremis nog voor een belangrijke zege. Groep 1 speelt op de Solomon Eilanden, groep 2 op Samoa.