Houllier mag zijn koffers pakken

Houllier mag zijn koffers pakken
Foto: © SC

Na zes jaar aan het roer van Liverpool, is Gerard Houllier vandaag op staande voet ontslagen. Liverpool houdt van Houllier, en Houllier houdt van Liverpool, maar hij kon de ambities van de club niet waarmaken. De Franse manager bracht voor Liverpool wel bekers, waaronder de Uefacup, maar geen nieuwe titel. De roep om zijn ontslag bij fans, media en zelfs binnen de raad van bestuur werd steeds groter. Vandaag viel dan de voor Houllier fatale beslissing.

Houllier kwam in juli 1998 bij Liverpool aan. Hij werd, samen met Roy Evans, manager van Liverpool. Sinds Evans in november van dat jaar vertrok, staat Houllier alleen aan het hoofd van Liverpool FC. In 2000-2001 beleefde Houllier een topjaar. Liverpool won Uefa Cup, FA Cup, Worthington Cup en Euopese Super Cup. In 2001 had hij een hartaanval, gevolgd door een zware operatie. In 2003 won zijn Liverpool opnieuw de League Cup.

De druk op Houllier bleef echter enorm groot. De Fransman mocht jaarlijks miljoenen in de ploeg pompen, op zoek naar een nieuwe titel voor Liverpool. Maar Liverpool kwam nooit in de buurt van dat doel. Steeds meer fans schreeuwden om het ontslag van de manager. Ook in de media wordt al jaren gespeculeerd over het ontslag van Houllier, maar de board bleef hem trouw steunen.

Dit seizoen was het verschil met de top 3 (Arsenal, Chelsea en Man Utd) enorm groot geworden. Liverpool kon zich pas twee speeldagen voor het einde plaatsen voor de voorrondes van de Champions League. Dat was niet voldoende voor het bestuur. Vorig seizoen miste Liverpool nog de Champions League door op de laatste speeldag de vierde plaats te verliezen aan Chelsea. Na twee erg ontgoochelende seizoenen was de maat vol bij het bestuur van de club en mocht Houlier zijn koffers pakken.

Liverpool kan op zoek gaan naar een opvolger voor Houllier. Martin O'Neill prijkt hoog op het verlanglijstje. Alan Curbishley en Rafael Benitez zijn ook welkom? Verder maken ook Jose Mourinho en Gordon Strachan kans om de nieuwe manager van Liverpool te worden. Vooral Strachan en O'Neill liggen goed in de markt bij de fans.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties