Ivoorkust, Kameroen winnen,Liberia stunt

Ivoorkust en Egypte hebben allebei hun eerste wedstrijd in de groepsfase van de Afrikaanse WK-kwalificatie gewonnen. Ivoorkust klopte Libië met 2-0. Egypte haalde het met 0-3 bij het arme Soedan.

Aruna Dindane scoorde in de 35ste minuut de eerste treffer. Vijf minuten na de pauze legde Drogba (Marseille) de eindstand vanop de stip vast. Bij Ivoorkust speelden Boka, Toure, Zokora, Aruna mee. Copa en Yapi Yapo zaten de hele wedstrijd op de bank. Egypte won simpel met 0-3 in Soedan. Ali scoorde al na zes minuten. In de tweede periode maakten de bezoekers het karwei af. Ook Kameroen was aan de winst: 2-1 tegen Benin. De bezoekers kwamen al snel op voorsprong, maar met twee goals vlak voor de pauze zetten de Ontembare Leeuwen de situatie recht. Eto'o en Song konden scoren. Liberia won verrassend met 1-0 van Mali. Kie scoorde een kwartier voor tijd de enige goal in Monrovia, de Liberiaanse hoofdstad. Oeganda-DR Congo werd 1-0 door een goal van Sekkaja een kwartier voor tijd.

Over twee weken volgt al een nieuwe speelronde.