Ek: Vandaag in Portugal (13/06 en 14/06)

Ek: Vandaag in Portugal (13/06 en 14/06)
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

(van onze verslaggever ter plaatse)

Frankrijk-Engeland

De meest besproken wedstrijd van de eerste ronde... Beckham, Zidane, Henry,.. De clash tussen de wereldsterren! Natuurlijk zouden er duizenden Engelsen naartoe komen met of zonder kaart maar drinken zouden ze zeker doen en hopelijk zou alles rustig blijven! Vanaf zaterdag kleurt Lissabon volledig om in een grote mensenzee uitgedost in het bekende rood en wit!
De vlaggen worden op elke vierkante meter vrije ruimte ontplooid en opgehangen, de eerste pinten komen uit de tapkraan die men eigenlijk gewoon kon laten openstaan totdat de eerste cafés in de namiddag zonder het gele vocht vielen... Tegen 6u stroomt het centrum leeg richting Stadion de la Luz waar het feest gewoon verdergaat. In het stadion zitten ongeveer 35.000 Engelse, 10.000 Franse en 5000 neutrale fans die voor een uitgelaten sfeer zorgen. Opmerkelijk de Fransen laten zich op dit vlak niet onbetuigd en steunen hun team op zijn 'engels' Na de ongelofelijke ommekeer in de 89 minuut vrezen we even dat het volledig uit de hand gaat lopen maar de engelse fans gedragen zich voorbeeldig ook na de wedstrijd in het centrum.


Denemarken-Italie

De wedstrijd had plaats in Guimares, leuk stadion, weinig Italiaanse fans maar wel 10000 uitgelaten Denen. Meest opmerkelijke na de wedstrijd hoe de Deense spelers hun fans gaan groeten: wedstrijdballen, shirts,.. gaat allemaal het publiek in wat getuigd van respect voor de mensen die dan 2500 km reizen om hun team te steunen. Dit zou meer mogen gebeuren... Maar vandaag is in en rond Porto de invasie van Oranje begonnen! De Nederlandse enclave heeft als centrum Espinho een kuststadje op 30 km van Porto met een enorme camping... En wie camping zegt denkt Holland!
Een goeie 3000 Oranjefans zitten er samen dus u kunt zelf wel invullen wat voor taferelen dit geeft!
Oranje tenten, lichtjes, T-shirts, slippers,wagens,... U noemt het ze hebben het of zoals een Nederlander ons vertelde vroeger zochten mensen gezelligheid in de religie ( kerkdienst ) nu doen ze dat rond een voetbalwedstrijd en in een kerk zingt men dus wij zingen ook...
's avonds staan er optredens gepland op een mini-werchter terreintje wat natuurlijk voor uitgelaten taferelen vormt!
Enig verschil hier zaagt men niet wannneer iemand zijn kaartje voor 200€ verkoopt maar is men blij dat hij het zo goedkoop kon vinden.Het is duidelijk de fans zijn er klaar voor nu nog de elf fluoboys on the pitch... Morgen moet hun dag worden...

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties