Debrecen zwaar onderuit in Intertoto

In de Intertoto-competitie stonden vandaag al enkele wedstrijden op het programma. Enkele kleine tot piepkleine teams namen het tegen elkaar op. We laten het uiteraard niet na om u op de hoogte te houden van de resultaten.

Het Deense Esbjerg had vanmiddag meer moeite dan verwacht met NSI Runavik, afkomstig van de Faroer Eilanden. Gedurende een hele helft wisten de Denen niet te scoren, maar net na de koffiepauze werd het dan toch 1-0. Hojgaard maakte de treffer van Jess Thorup al gauw weer ongedaan, want nog geen drie minuten later maakte de Faroer er al weer 1-1 van. Barslund maakte drie minuten later al weer de 2-1, waarna Lucena in de 70e minuut toch nog de 3-1 maakte. Esbjerg trekt zo straks met een min of meer geruststellend gevoel naar de Faroer Eilanden.

Het Letse Dinaburg zorgde na het gelijkspel van Letland tegen Duitsland op het EK in Portugal voor een tweede Lets succesje. Dinaburg behaalde immers dezelfde score als haar grote broers in en tegen het Welsche Aberystwyth (jawel, ze heten echt zo).

Ethnikos Achnas mag ondertussen al aan een andere voorbereiding op het nieuwe seizoen beginnen te denken. De Cyprioten verloren thuis met 1-5 van het Macedonische Vardar Skopje. Skopje is dus wellicht de volgende tegenstander van AA Gent, indien de Bufallo's de eerste ronde overleven.

Ondertussen zorgden de Hibernians uit Malta voor een kleine stunt. Thuis won men immers met het 2-1 van het Kroatische Slovan Belupo. Scerri bracht de Hibernians op voorsprong na slechts 13 minuten, maar op slag van rust zette Posavec een penalty om namens de Kroaten. In de 62e minuut schonk Scerri de Hibernians alsnog de zege.

Het Slowaakse Sparta Trnava verraste ondertussen het Hongaarse Debrecen, afgelopen seizoen nog UEFA-Cuptegenstander van Club Brugge KV. In eigen huis klopten de Slowaken Debrecen met 3-0.