Brugge vlot naar winst in Bulgarije

Club Brugge zette in terugwedstrijd tegen Plovdiv de Bulgaarse kampioen opzij met 0-4.Brugge stoot zo door naar de derde voorronde van de Champions League. Club kon de 2-0 uit de heenwestrijd makkelijk verdedigen, meer zelfs, Club was heer en meester over de Bulgaren.

Balaban kon op het kwartier Brugge op voorsprong schieten na een lange bal van verheyen. Diezelfde Balaban schoot Brugge in de slotminuten van de eerste helft de zevende hemel in. Na amper één helft spelen stond het al 0-2.

Na rust zakte de Bulgaarse pudding helemaal in elkaar en was de hevigste strijd gestreden. De ingevallen Saeternes tekende voor de 0-3 en Nastja Ceh schoot een vrije trap heerlijk binnen. Zo stond vijf minuten voor tijd uiteindelijk de 0-4 uitslag op het bord. Het allerlaaste offensief kwam van Brugse kant maar zowel Verheyen als Victor konden niet zorgen voor een forfaitscore.

Brugge stoot dus zonder veel problemen door naar de derde voorronde van de Champions League. Daar ontmoet het zoals verwacht (alweer) Shaktar Donetsk.