Ajax verliest Zlatan en mist Kone

Ronny anthonis
| 0 reacties
Ajax verliest Zlatan en mist Kone
Foto: © SC

Het Nederlandse Ajax is de laatste maar ook meteen de grootste verliezer van de dag geworden. Het verloor Zlatan Ibrahimovic (uiteindelijk) toch aan Juventus en daarnaast kon Ajax ook melden dat Aruna Kone niet naar hen zal komen. De Ivoriaan raakte niet door de medische keuring en aangezien er geen tijd was om een tweede keuring in te lassen liet Ajax Kone vallen. 

De Zweed bracht Ajax maar liefst 16 miljoen euro op, al ging alles wel niet van een leien dakje.

Rond 22u gisterenavond was alles in kannen en kruiken daar in Turijn. Ajax wou de deal afblazen omdat Juventus de zware financiële garanties niet kon voorleggen. Daarbij kwam ook nog dat de Italiaanse voetbalbond de deuren om 19u sloot maar Juventus vroeg en kreeg uitstel. Tijd genoeg om Ajax van hun financiële mogelijkheden te overtuigen. Ook Zlatan hielp een handje mee, hij vertelde Ajax dat hij niet zou terugkeren mocht de deal uitblijven.

Een dubbel verlies voor Ajax op de slotdag van de transferperiode maar misschien goed nieuws voor Wesley Sonck, hij krijgt misschien meer speelgelegenheid na het vertrek van Zlatan. Ook Yannis Anastasiou zal er niet rouwig om zijn, hij zal waarschijnlijk met Sonck de voorhoede op zich nemen.

Een pittige noot om het hoofdstuk Zlatan af te sluiten: lang moet Zlatan Ajax niet missen, hij ontmoet zijn ex-ploegmakkers binnen enkele weken opnieuw. Ajax en Juventus zitten namelijk in dezelfde CL-groep.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties