Van Basten maakt selectie voor Tsjechië bekend

Van Basten maakt selectie voor Tsjechië bekend
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marco van Basten heeft vanmiddag zijn selectie bekend gemaakt voor de WK-kwalificatiewedstrijd van Nederland tegen Tsjechië volgende week woensdag. Van Basten moest zijn selectie verkleinen van 23 naar 18 man. De opvallendste afvallers zijn Dave Van de Bergh (Utrecht) en Boudewijn Zenden (Middlesbrough). De andere spelers die afvallen zijn Romano Denneboom (NEC), Jan Kromkamp (AZ) en Colins John (Fulham).

Dit betekent dat Dirk Kuyt, Maarten Stekelenburg en Khalid Boulahrouz wel bij de selectie zitten. 

Van het geblesseerden front kwam er goed nieuws. Zowel John Heitinga, Kevin Hofland, Giovanni van Bronckhorst, Romeo Castelen en Nigel de Jong lijken op tijd fit te zijn. Ook van Wilfred Bouma wordt verwacht dat hij de wedstrijd tegen Tsjechië zal gaan halen, ondanks dat hij er niet in slaagde om de 90 minuten tegen Liechtenstein vol te maken. 

Dit is de volledige selectie:

Doel: Edwin van der Sar (Fulham) en Maarten Stekelenburg (Ajax)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (Hamburger SV), Kevin Hofland (VfL Wolfsburg), Nigel de Jong (Ajax), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Wilfred Bouma (PSV), John Heitinga (Ajax) en André Ooijer (PSV) 

Middenveld: Rafael van der Vaart (Ajax), Denny Landzaat (AZ), Mark van Bommel (PSV), Wesley Sneijder (Ajax) en Edgar Davids (Internazionale)

Aanval: Pierre van Hooijdonk (Fenerbahçe), Roy Makaay (Bayern München), Romeo Castelen (Feyenoord) en Dirk Kuijt (Feyenoord)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties