Oost-Vlaams topduel blikvanger

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Oost-Vlaams topduel blikvanger
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de derde speeldag wordt het het Oost-Vlaamse derby-topduel tussen E. Aalter en Gent-Zeehaven de blikvanger. In het verleden altijd een treffen op  het scherp van de snee. Dat zal wellicht ook nu niet anders zijn. Mede omdat , in het slechtste geval, één van de beide zijn maximum verliest.

Bij Zeehaven was er onlangs het afhaken van voorzitter Frank Hauspy terwijl ook financiële problemen de club teisteren. Toch blijft trainer Peter Van Wambeke zich concentreren op het sportieve aspect. ,,Met momenteel een 6 op 6 zijn we uitermate tevreden, zonder echt van euforie te spreken. Desalniettemin schat ik Aalter hoger in dan onze vorige  tegenstander Eernegem. Wel zullen we niet zo kwistig mogen omspringen zoals tegen Eernegem. Scherp blijven op momenten dat de tegenstander zwakheid etaleert is de boodschap. Me dunkt niettemin dat deze wedstrijd op Aalter wel eens in het middenveld zou kunnen beslecht worden. Maar het vertrouwen staat op zenith' aldus Van Wambeke.

Een andere medeleider Rac. Doornik reist naar nieuwkomer SK Lebeke-Aalst. De thuisploeg is één van de vier ploegen die  een nul achter hun naam hebben. Het wordt in ieder geval alweer een zware klus voor de thuisploeg om deze titelkandidaat te bedwingen en minstens een punt te sprokkelen. 

Vierde medeleider SV Zottegem ontvangt het taaie St. Eloois-Winkel dat met 4 op 6 niet zo slecht uit de startblokken kwam. Bovendien staan in dit duel de twee ongeslagen doelmannen van Vierde A tegenover mekaar. Bij Zottegem wil men hun doelman om kwart voor vijf een hart onder de riem steken door hem als enige ongeslagen sluitstuk te feliciteren. Bovendien hopen de geel-blauwen minstens een keer de stevige Winkelse defensie in de maling te nemen. Spanning allicht verzekerd in het Zottegemse stadion.

Het puntenloze SC Wielsbeke mag voor de tweede keer op rij de steven wenden naar de Henegouwse contreien. Vorige week verloren de West-Vlamingen nipt bij Doornik, bij Peruwelz wordt het weer een zware klus om punten te rapen. De Henegouwse nieuwkomer , met een 4 op 6, blijkt zich snel te hebben ingeburgerd en zal tegen Wielsbeke zeker opnieuw willen punten pakken. Een wedstrijd waar een gelijkspel om de hoek gluurt.

Vorige week scoorde SV Oudenaarde zijn eerste driepunter. Het staat  vast dat bij SK Eernegem zal moeten geknokt worden om puntenbuit weg te graaien. De West-Vlamingen verloren vorige week nipt het maximum maar blijven met die 4 op 6 op schema. Een prognose stellen lijkt een gewaagde opdracht. Een draw moet beide in theorie kunnen bevredigen.

SV Diksmuide neemt het op tegen US Centre dat in de buik van de middenmoot prijkt met 3 op 6. De thuisploeg daarentegen zit met 1 op 6 net buiten de ,,nul-zone'. Om niet dieper weg te zakken zou Diksmuide de maat moeten kunnen nemen van Centre. Alhoewel, het Hengouwse systeem van ,,en bloc' te verdedigen gekoppeld aan countervoetbal zou de thuisdefensie wel eens  zuur opbreken. De sleutel is allicht te vinden bij de Diksmuide offensieve kracht om de Henegouwse vesting te breken.

WS Lauwe kende een mislukte start. Dat verduidelijkt een schamele 1 op 6. Met de komst van Oost-Vlaamse neofiet Sp. Ursel krijgt de thuisploeg de kans het vroegtijdig geschonden blazoen wat op te kalefateren. Het is evident dat Ursel zich zal ingraven om dat te verhinderen, met andere woorden, mikken om dat puntje van de hoop alsnog mee te pikken.

De huidige rode-lantaarndrager SK Lovendegem wordt aangeraden de scoremachine zondag tegen Gistel echt te hanteren. ,,De derde zware opdracht na mekaar  en dus niet zo evident dat we van die laatste plaats weggeraken' oppert men bij Lovendegem. Een waarheid als een koe maar dan zal de geel-blauiwe thuisploeg toch uit een ander score-vaatje moeten tappen. ,,Vorige week konden we zelfs geen enkele doelkans afdwingen, laat staan scoren. Het is duidelijk dat onze mentaliteit moet veranderen om als een hecht team de tegenstander in de ogen kijken. Pas dan bestaat de mogelijkheid dat we vruchten plukken' klinkt het eensgezind in het Lovendegemse kamp.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties