Analyse Zottegem maximum, R. Doornik struikelt

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Zottegem maximum, R. Doornik struikelt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de derde speeldag in Vierde A vielen enkele verrassingen te noteren. In de eerste plaats het feit dat slechts Zottegem nog in het bezit is van het maximum, anderzijds het onverwachte verlies van Rac. Doornik bij het punteloze SK Lebeke-Aalst.

In het eerste halfuur bleken Zottegem en Winkel fel aan mekaar gewaagd. Dat mondde trouwens uit in doelpunten aan weerskanten. Tijdens de tweede helft bleef het een gesloten wedstrijd tot een Zottegemse strafschopdoelpunt via Spitaels de bezoekers aanzette tot een driftig en zinderende slotfase. Dat werd gekruid door een sterke thuisdoelman Van Den Bossche die Winkel van de gelijkmaker hield en een ,,toppot' van thuisspeler Heymans.

SK Lebeke-Aalst moest aanvankelijk een zeker doelpunt van Pardo van de lijn vegen tegen Rac. Doornik terwijl later Breynaert het vertikte om de thuisploeg aan het commando te hijsen. Net na rust lukte het toch voor SKLA want vanop de stip scoorde De Ridder de openingstreffer. Een technisch sterk Doornik domineerde nadien waarin Pardo de lat trof na vrijschop. In het slotkwartier sloeg de thuisploeg een tweede keer toe via Paerewijck. Hoe De Castro en Ladon het ook probeerden de SKLA-defensie liet die eerste driepunter niet meer los.

E. Aalter en Gent-Zeehaven zorgden voor een spannende derby waarbij de bezoekers in de eerste helft licht veldoverwicht etaleerden. Thuisdoelman Mortier toonde zich niettemin onklopbaar terwijl aan de overzijde Dhakouani een Aalterse kans niet benutte. Na de koffie betokkelde de thuisploeg de offensieve trom hoewel Varache en Cools vergaten het orgelpunt te plaatsen. In het slotkwartier kreeg bezoeker Van Der Cruyssen de buitenwacht zodat Gent met 10 man de nul op het bord hield.

Peruwelz blijft zich handhaven bij de topvijf, daarentegen bemachtigde Wielsbeke zijn eerste punt bij de Henegouwse nieuwkomer. In de eerste helft profileerden de West-Vlamingen zich tot de betere ploeg, na de hervatting nam Peruwelz de touwtjes in handen. Kregen de bezoekers zelden doelkansen dan was dit wel het geval voor de thuisploeg. Eentje wist de bezoekende goallie Tienlens te weren, de tweede kans stierf op de deklat. Resultaat : een doelpuntenloos gelijkspel.

Centre kwam bij Diksmuide niet verder dan een gelijkspel door de bezoekers uit de brand gesleept. De kans op winst zat er zelfs in want toen bezoeker Fairon, na twee gele kaarten, naar de kleedkamers verdween zorgde Delaby in de slotfase voor de bezoekende openingstreffer. In een prangend slotoffensief wist uiteindelijk Kristof Planquette de assist van Björn Legien als gelijkmaker te verzilveren.

Niet enkel SK Lebeke-Aalst veegde de nul van de tabellen na die markante winst. Ook het Oost-Vlaamse duo SK Lovendegem en Sp. Ursel graaien hun eerste punt mee.

Lopvendegem deed dat op eigen veld tegen Gistel. Amper twee minuten na het beginsignaal scoorde De Weerd en zette de thuisploeg in een riante uitgangspositie. De bezoekers lieten zich echter gelden alhoewel thuisdoelman Defever alles pakte wat in zijn omgeving kwam. Na rust lieten beide ploegen nog elk een rijpe kans onbenut. Een uitgeblust Lovendegem kreeg nadien een mentale klap toen de ingevallen De Witte met een owndoelpunt Gistel alsnog een draw liet optekenen.

Bij WS Lauwe slaagde de Urselse armada van trainer Piet Lippen er in een punt veroveren dankzij een stevig defensieve taktiek. Eigenlijk werd het een partij waarin vlot combinatievoetbal en doelkansen nauwelijks aan bod kwam. Nadien kon Lauwe zijn bal en veldoverwicht niet omzetten in klare cijfertaal wegens tanden stuk bijten op een rotsvaste Ursel-verdediging.

Tenslotte kwam een sterk taktisch en technisch Eernegem niet verder dan een puntendeling tegen SV Oudenaarde. In een dominante eerste helft illustreerde Inghelbrecht dit met de Eernegemse openingstreffer. Na de hervatting trachtten de bezoekers het tij te keren al bleef de thuisploeg de wet dicteren. Desondanks wist Vanalderwereldt zes minuten voor tijd de Eernegemse defensie te verschalken en Oudenaarde een gevleide draw te bezorgen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties