Frank Machiels gaat voor titel met United!

Niels Hendriks
| 0 reacties
Frank Machiels gaat voor titel met United!
Foto: © SC

Routinier Frank Machiels gaat voluit voor de titel met KVSK United

Frank Machiels is op papier samen met Filip Haagdoren, Mirek Waligora en Marcos Pereira één van de sterkhouders van KVSK United. De Balense routinier vond - terecht - dat er van het predikaat ,,sterkhouder niet veel in huis kwam de voorbije weken.

Vooral in Hasselt bakte United er niet echt veel van voor de rust, ,,maar ook na de rust liep het niet echt vlot, zegt centraal verdediger Machiels. ,,Individuele flaters nekten ons en ook ik deelde in die klappen, want ik was niet echt goed bezig, zegt een kritische Machiels. ,,Positief was wel dat we toch nog een punt uit de brand konden slepen, ook omdat Kerm- Hasselt verdedigend bleef spelen, zelfs met elf tegen tien.

Machiels verwacht vanavond een ander United en rekent dan ook niet op nieuw puntenverlies. ,,De trainingen van de afgelopen week leerden mij dat de groep scherp naar de partij tegen Woluwe toeleeft. Allicht zullen zij ook verdedigend voor de dag komen, want het schijnt een echte counterploeg te zijn. Het wordt dus opletten, verwittigt hij zijn maats. KVSK United heeft dus weinig keuze en moet vanavond - wil het de kansen op de titel gaaf houden - winnen. ,,Het is nog te vroeg om al conclusies te trekken, maar puntenverlies kunnen we ons tegen Woluwe niet veroorloven. Ik verwacht dan ook dat de spelers gemotiveerd aan de aftrap komen.

Een belangrijke schakel die vanavond gemist moet worden is Davy Heymans, tot nu toe de revelatie, die geschorst moet toekijken terwijl ook de vinnige Domien Gijbels gekwetst wegvalt. Frank Machiels weet dat de druk om te presteren groot is, te meer daar de club duidelijke titelambities heeft. ,,We moeten ervoor gaan en liefst de titel pakken. Uiteraard zullen we ook graag een periodetitel pakken als het kan, maar daar ben ik hoegenaamd niet mee bezig. Afgelopen seizoen visten we achter het net met die eindronde. Aan de meet worden de prijzen uitgedeeld. Ik pak liever de hoofdprijs, al besef ik wel dat je die niet krijgt op bestelling, besluit Frank Machiels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties