Makkelijke zege voor PSV

J. S.

PSV heeft vanavond eenvoudig gewonnen tegen FC Groningen, het werd 3-0. De uitslag laat vermoeden dat PSV goed voetbal speelde, niets was minder waar. PSV maakte een makke indruk, maar Groningen kon nooit een vuist maken tegen een sober PSV.

PSV kwam al na vijf minuten op voorsprong na een own-goal van Elshot. Na de openingstreffer verwaterde de wedstrijd en PSV kwam maar sporadisch dreigen. In de 32ste minuut was het wel opnieuw raak: Van Bommel stuurde Beasley diep die beheerst afwerkte: 2-0. John de Jong liet het publiek halverwege de tweede helft even opleven door er 3-0 van te maken, maar dit was ongeveer het enige hoogtepunt van de tweede helft.

Door de zege verstevigt PSV zijn koppositie, Ajax en Feyenoord kunnen morgen de kloof wel weer verkleinen.