Milan en Juve winnen

Maarten Vandenabeele

Kampioen Milan lijkt stilaan op toerental te komen in de Serie A.  In eigen San Siro zetten de Rossoneri Reggina opzij met 3-1.  Al na 11 minuten wist Shevchenko de weg naar de netten te vinden: 1-0.  Milan controleerde maar na een uur spelen werd het heel stil toen Franceschini de bal perfect binnenkopte.  Milan liet zich echter niet van de wijs brengen en 7 minuten later bracht Kaka' de thuisaanhang in extase.  Shevchenko bracht met zijn 2de van de dag zekerheid in de 88e minuut: 3-1.

Leider Juventus haalde het met het kleinste verschil bij Udinese.  Marcelo Zalayeta, invaller voor Trezeguet aan de rust, was de matchwinnaar met een rake kopbal in de 61e minuut.

Tweede in de stand is het verrassende Messina.  Vandaag verpletterde de neo-eersteklasser Siena met 4-1. Na een halfuur barstte de wedstrijd los: Parisi en Di Napoli brachten de Sicilianen 2-0 voor maar Portanova verkleinde de kloof. Na de pauze was het opnieuw Di Napoli die de thuisploeg 2 doelpunten voor bracht.  In de slotfase gaf Amoruso de zege nog meer glans met een strafschop.

Atalanta had bijna zijn eerste zege van het seizoen beet maar 5 minuten voor tijd maakte Muzzi de treffer van Gautieri in de 11e minuut ongedaan: Lazio haalde dus op de valreep nog een punt.

Ook Palermo blijft als nieuwkomer vlot voorin meedraaien: het won met 1-0 van Bologna met 1-0: een doelpunt van Brienza in de 40e minuut.

Parma blijft onderaan in de stand hangen na een scoreloos gelijkspel tegen Fiorentina. De enige opwinding was de rode kaart (tweemaal geel in 3 minuten tijd) voor Fontana bij de bezoekers in de 78e minuut.

De rode lantaarn is nu voor Livorno, dat met 2-0 verloor van Sampdoria.  Het duurde lang voor de thuisploeg afstand kon nemen: pas in de 78e minuut was het voor het eerst raak via Rossini.  2 minuten voor tijd bracht Diana zekerheid: 2-0.

Vanavond sluiten Roma en Inter de 5de speeldag af in het Stadio Olimpico.