PSV wint makkelijk, Roda naar subtop

De drie overige wedstrijden van vanavond eindigden allemaal op 3-2. Willem II en NAC konden eindelijk nog eens winnen na een reeks van nederlagen. Roda JC sluit aan bij de subtop na een zege bij FC Twente.

Willem II - Vitesse 3-2
Willem II won vanavond eindelijk nog eens, de Tilburgers versloegen Vitesse met 3-2. Bij rust stond er al een geruststellende 3-0 voorsprong op het scorebord, Martijn Reuser maakte een hattrick, hij scoorde wel twee keer op penalty. Na rust werd de wedstrijd bitsiger en Vitesse kwam beter in de wedstrijd. Tien minuten voor tijd zorgde Hofs voor de 3-1, in de slotminuut maakte Gluscevic nog de 3-2 waardoor de thuisploeg nog een paar bange minuten doormaakte. De 3-2 bleef echter op het bord waardoor Willem II opschuift naar de tiende plaats in de rangschikking.

NAC Breda - De Graafschap 3-2
NAC behaalde een moeizame 3-2 overwinning tegen De Graafschap. Dat de overwinning zo moeizaam was puur te wijten aan het zwakke spel van de thuisploeg. Cornelisse bracht de thuisploeg al vroeg op voorsprong, tien minuten later leek Boussaboun de wedstrijd al vroeg op slot te doen door de 2-0 binnen te trappen. Vijf minuten voor rust deed De Graafschap wat terug, na een mooie aanval werkte Loval mooi af. In de blessuretijd zette Penders orde op zaken door de 3-1 binnen te koppen. De tweede helft was heel zwak, vooral achterin speelde NAC heel onrustig. Gelukkig voor de ploeg uit Breda slaagde De Graafschap er pas in de 90ste minuut in tegen te scoren, Loval schoot knap de 3-2 binnen.
Door de zege schuift NAC op naar de elfde plaats in de rangschikking, De Graafschap blijft troosteloos laatste.

FC Twente - Roda JC 2-3
Roda JC ging met 2-3 winnen in Enschede bij FC Twente. Blaise N'kufo zette de thuisploeg nochtans vroeg op voorsprong. De vreugde was echter maar van korte duur, Sergio zorgde via een knap afstandsschot voor de 1-1. Cristiano zette de Limburgers vlak voor rust op voorsprong, Gregoor van Dijk besliste in de 57ste minuut de wedstrijd door een strafschop te benutten. Een kwartier bracht N'kufo nog even spanning in de wedstrijd door er 2-3 van te maken, maar de gelijkmaker zat er niet meer in.

Makkelijke zege voor PSV 3-0

PSV heeft vanavond eenvoudig gewonnen tegen FC Groningen, het werd 3-0. De uitslag laat vermoeden dat PSV goed voetbal speelde, niets was minder waar. PSV maakte een makke indruk, maar Groningen kon nooit een vuist maken tegen een sober PSV.

PSV kwam al na vijf minuten op voorsprong na een own-goal van Elshot. Na de openingstreffer verwaterde de wedstrijd en PSV kwam maar sporadisch dreigen. In de 32ste minuut was het wel opnieuw raak: Van Bommel stuurde Beasley diep die beheerst afwerkte: 2-0. John de Jong liet het publiek halverwege de tweede helft even opleven door er 3-0 van te maken, maar dit was ongeveer het enige hoogtepunt van de tweede helft.