Analyse Rac. Doornik en Gent-Zeehaven indrukwekkend

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Rac. Doornik en Gent-Zeehaven indrukwekkend
Foto: © SC

Op deze 6de speeldag profileerden Rac. Doornik en Gent-Zeehaven zich tot de blikvangers. Reden: samen scoorden ze 10 keer en pakten geen enkel tegendoelpunt. In mindere mate was ook het draw-resultaat van hekkensluiter Sp. Ursel bij SV Oudenaarde een lichtpunt. Bovendien markant dat slechts drie wedstrijden op winst eindigden en de overige vijf op een gelijkspel.

Vooral Rac. Doornik voelde zich in zijn sas in zoverre dat er geen maat stond op het kanonneerwerk van de thuisploeg. Eernegem stond er perplex bij, keek er naar en incasseerde een half dozijn doelpunten. Bij rust hadden gretige gastheren reeds viermaal gescoord. Nadien luwde zowat de storm al zorgde in de laatste 20 minuten een stevige Doornikse bries voor nog eens twee treffers.

Gent-Zeehaven deed tegen Peruwelz waar eerder trainer Peter Van Wambeke bijna om smeekte: ,,overwicht benadrukken met voltreffers'. Aanvankelijk bleek Zeehaven in hetzelfde scorestraatje ziek want Frechier miste in de beginfase twee open kansen. Halfweg soleerde en dribbelde Demeyer zich voorbij de bezoekende doelman en was de ban gebroken met dit fraaie openingsdoelpunt. Ondanks zwak bezoekende verweer knikte Rosier een kopbal op de Gentse dwarsligger. Nadien zou Gent dit machtsvertoon bezegelen met treffers via Desloover en alweer Demeyer. In het slot kopte Carlier het eerreddertje op de paal.

Leider Gistel kreeg zoals kon worden verwacht het niet op het klassieke schoteltje aangeboden van een bijzonder taai WS Lauwe. Vooral met de bezoekende organisatie kreeg een gretig Gistel het moeilijk. Evident dan ook dat bij rust het scorebord onaangeroerd was gebleven. In de tweede helft knalde Vandenabeele op de Lauwe-paal  alhoewel fluks reagerende bezoekers via Knockaert en Damman doelman Decaestecker zijn klasse lieten etaleren. In het slotkwartier kon Couvreur de leiders op voorsprong tillen hoewel de bezoekende reactie er evenzeer mocht wezen. Twee minuten later knikte immers Damman de gelijkmaker tegen de touwen. In de slotminuut zouden de leiders op een foruinlijke manier de winst pakken toen een poging via bezoeker Brackx in doel verdween.

Het eerste gelijkspel situeerde zich tussen  ,,zesde' Oudenaarde en ,,hekkensluiter' Sparta Ursel. Vooral Oudenaarde-trainer Angelo Nijskens baalde na afloop. ,,Een wedstrijd die we verdienden te winnen' was diens oordeel. Wat hij er niet bij zei was dat een wedstrijd enkel gewonnen wordt als je de kansen afmaakt. In het andere kamp bleek trainer Piet Lippens een gelukkig man. ,,In de eerste helft was Oudenaarde beter maar nadien hebben we ze goed opgevangen. Bovendien kwam de thuisploeg fortuilijk op voorsprong' luidde de Ursel-analyze. Het openingsdoelpunt van Zari op het halfuur kon slechts in het slotkwartier worden weggeveegd door bezoeker Dobbelaere. Voordien hadden Breuls en Bettens echter de kansen laten liggen om Ursel af te maken. Meteen veroverden de bezoekers een vierde punt op rij.

Na een gelijkopgaande eerste helft zonder doelpunten kon SK Lovendegem via Van Damme vlak na de hervatting voorsprong nemen. Het prikkelde dusdanig US Centre dat 10 minuten later via Van Steen alles te herdoen was. In het verder verloop kon een agressieve thuisploeg geen gaatje meer vinden in de stugge Lovendegemse verdediging.

In de beginfase vocht Diksmuide zich de ziel uit het vege lijf om een aanstormend SK Lebeke-Aalst een halt toe te roepen. De thuisploeg deed zelfs nog meer want via Planquette kregen de bezoekers een ,,klets' om de oren met  het openingsdoelpunt. Lang duurde de bezoekende consternatie niet want amper één minuut later kopte De Ridder de gelijkmaker binnen. In de tweede helft zakten de bezoekers geleidelijk weg. Verelst knalde op de bezoekende lat terwijl thuisdoelman Wolters met brio een loeier van De Langhe onschadelijk maakte.

Halfweg eerste helft klom Zottegem bij Wielsbeke op voorsprong via Heymans hoewel  de thuisploeg zich daar blijkbaar vlot van herstelde met de gelijksteller via Seynaeve. Door de uitsluiting van Goemine voor rust kwam de thuisploeg in numerieke minderheid hoewel dat hen niet deerde een sterke tweede periode uit de mouwen te schudden. Zo spatte een kopbal van Ovaere op beide doelpalen al verkeek Bostoen de kans op thuiswinst want zijn elfmeter werd door doelman Van Den Bossche gestopt.

Voor de laatste puntendeling op deze competitiezdag zorgden Sint Eloois-Winkel en Eendracht Aalter. Na een evenwichtig aanvangskwartier tilde Gysel met een magnifiek vluchtschot voor bezoekende voorsprong. Winkel was genoodzaakt te reageren hoewel Museeuw tot tweemaal door zijn torinstinct in de steek werd gelaten. Dat lukte uiteindelijk Gomes vanop de stip. De thuis-euforie bleek een kortverhaal want twee minuten later zorgde Sulaet met een lucratieve rush voor alweer Aalterse voorsprong. Uiteindelijk kon Vanderheeren met een schitterende gekrulde vrije trap het gelijkspel op het scorebord prikken.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties