Brocken: "Ongelooflijk wat ik hier meemaak!"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Brocken: "Ongelooflijk wat ik hier meemaak!"
Foto: © SC

Het zijn mooie tijden voor David Brocken. De 33-jarige rechtsachter speelt in Noorwegen met Valerengen voor de titel. Komend weekend staat in de Noorse competitie de laatste speeldag op het programma. Rosenborg en Valerengen zijn co-leiders, zowel op basis van het puntenaantal als op basis van het doelpuntensaldo. Brocken vertelt in de Gazet Van Antwerpen over zijn wonderbaarlijke avontuur in Scandinavië:

“
Wat ik hier nu beleef is echt ongelooflijk! Valerengen moest vorig seizoen nog een testmatch winnen om in eerste klasse te blijven, en nu spelen we voor de titel. Wij spelen tegen Stabaek, een ploeg die knokt voor het behoud. Rosenborg treedt aan tegen Lyn, en dat team mikt naar de vierde plaats om deel te kunnen nemen aan de lucratieve Royal League.”

“Normaal draafde ik nu met Schoten in de Antwerpse eerste provinciale rond. In plaats daarvan speel ik volgend seizoen in de voorronde van de Champions League.”

“Ik tekende al bij voor nog een extra jaartje, met een clausule dat ik kan stoppen als ik het niet meer zie zitten. Ik hoopte begin november naar huis te komen, maar om de te lange winterstop te overbruggen werd dus die Royal League in het leven geroepen. We voetballen nog minstens tot half december.”

“Kampioen of niet, er wordt sowieso gevierd. De supporters hier worden gek. Ze kijken nu al uit naar die matchen in de voorronde van de Champions League. Ja jong, ik beleef hier op mijn oude dag nog schitterende voetbalmomenten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties