Interview Voetbalkrant sprak met... Bauwens en Dupont

Voetbalkrant sprak met... Bauwens en Dupont
Foto: © SC

VK Linden is al negen wedstrijden ongeslagen in de Brabantse derde provinciale. Niets speciaals zult u nu denken, maar doelman Gert Bauwens moest zich nog geen enkele keer gewonnen geven en is goed op weg om een record te vestigen. Momenteel staat het record op naam van ene Danny Verlinden, die 1390 minuten niet geklopt werd.
 
Gert Bauwens is 25 jaar en speelde eerder voor KTH Diest, waar hij als zestienjarige snaak in enkele bekerwedstrijden het doel van de club verdedigde, en Everbeur. Linden nam voor het seizoen contact op met hem en Bauwens hoefde niet lang te twijfelen. Hij is getrouwd en verwacht in april zijn eerste kindje.
 
Tim Dupont is 31 jaar en daarmee Ă©Ă©n van de anciens van het jonge team. Ook hij trok pas dit seizoen naar Linden. Eerder speelde hij in de eerste ploegen van Bierbeek, Roosbeek, Haasrode, Herent en Lubbeek. Vorig seizoen promoveerde hij met Lubbeek naar tweede provinciale. De titelstrijd ging toen tussen Lubbeek en ... Linden. Linden liet het in de eindronde helemaal afweten en blijft minstens nog een jaartje langer in derde. Dupont is getrouwd en heeft twee dochtertjes.
 
Waarom koos Dupont dan voor Linden? “Na vier jaar Lubbeek, waar ik twee titels kon vieren (van vierde naar tweede provinciale) was ik toe aan iets nieuws. Ik voelde mij er wel goed, was kapitein, lag goed in de groep, maar ik wilde iets anders. Een drietal ploegen nam contact op met mij, maar toen Philippe Bers, de trainer van Linden, me persoonlijk contacteerde, heb ik niet lang getwijfeld.”
 
Twee uitslagen die opvallen in het wedstrijdoverzicht van Linden: de 4-0 overwinning tegen Everbeur en de 6-0 overwinning twee weken later tegen Nieuwrode. “Tegen Everbeur kenden we wat problemen in het begin, maar na een verre uittrap van Gert konden we de 1-0 binnenprikken”, geniet Dupont nog na. “Hierna begonnen enkele spelers gevaarlijk te spelen en de ref trok terecht tweemaal rood. We wonnen dus eigenlijk nog gemakkelijk met 4-0, we waren de betere ploeg en hadden het tactisch heel goed aangepakt.”
 
“De wedstrijd tegen Nieuwrode, toen eerste, verliep heel wat vlotter dan we hadden verwacht”, vertelt Bauwens. “We kenden een schitterend halfuur waarin we het verschil maakten.”
 
Ook speelde Linden tweemaal scoreloos gelijk: op de openingsspeeldag in de derby met Holsbeek en in Stade Haacht. “Tegen Holsbeek hebben we eigenlijk wat geluk gehad. Zij waren beter en troffen de paal. Wij konden er niets tegenover stellen. Op het veld van Haacht, een heel klein veld, was het moeilijk spelen. Stade kroop met tien achter de bal, maar het gelijkspel was hun verdienste.” Of het misschien iets te maken heeft met het feit dat het uitwedstrijden waren? “Ja, dat speelt er uiteraard ook in mee”, beamen ze, “Op verplaatsing is het altijd ietsje moeilijker dan thuis.”
 
“De doelstelling voor het seizoen was een plaats bij de vijf eersten. Wat erbij kwam, was mooi meegenomen. Die doelstellingen zijn niet aangepast door onze eerste plaats. Everbeur is nog steeds de titelkandidaat.”
 
“Wat onze sterkte is”, denken ze even na, “Het feit dat we een hechte groep zijn. We hebben een sterke organisatie, iedereen vervult zijn taken uitstekend. Op het middenveld spelen we met twee verdedigende spelers, die zich prima van hun taak kwijten. Ook de verdediging is goed op elkaar ingespeeld, van in het begin al. Onze sterkte is ook de verdienste van onze trainers en het bestuur. Voor het seizoen hadden ze te kennen gegeven dat ze hun kern wilden uitbreiden met twee spelers en dat waren wij. Er werd wat getwijfeld of twee niet te weinig zou zijn, maar de trainers halen nu hun gelijk. Onze kern is groot genoeg en als er iemand geblesseerd uitvalt, staan de beloften te popelen om zijn plaats in te nemen. En ze doen dat uitstekend.”
 
Wat hun favoriete team is? “Manchester United”, antwoordt Bauwens zonder twijfelen. “Maar de perikelen rond een eventuele overname van de Amerikaan Glazer volg ik niet.” Dupont blijft in België en volgt Anderlecht van dichtbij. “Maar ook vrienden van mij die in provinciale voetballen, volg ik. Natuurlijk houd ik onze reeks nauwlettend in de gaten en ook de buurtploegen volg ik van iets dichterbij. Oud-Heverlee Leuven, Haasrode, Bierbeek,...”
 
“Ik werd al door een negental kranten gecontacteerd voor een interview”, vertelt Bauwens, “Zo deed ik vorige week een dubbelinterview met Danny Verlinden. Die media-aandacht hoeft voor mij niet, maar het is mooie reclame. Ook voor de club is dit mooi meegenomen.”
 
Beide heren blijven er rustig onder. “Het belangrijkste is de drie punten. Dat record interesseert ons eigenlijk niet. Als we dit weekend in Okselaar kunnen kiezen tussen een 0-0 gelijkspel of 1-2 winst, dan kiezen we voor het laatste, ook al krijgen we daar een doelpunt tegen. Dat is voor de andere teams uit de reeks nu een extra motivatie. Tegen de leider kunnen ze altijd al iets meer en nu we nog geen doelpunt tegen kregen, ervaren de clubs dat nog eens als een extra stimulans en geven de spelers niet af. Ze lopen tot de negentigste minuut om toch maar dat doelpuntje te maken.”
 
Rituelen hebben ze ook. “Ik heb drie truitjes van ManU”, zegt Bauwens, “En zo heb ik er altijd eentje aan onder mijn truitje. Als we verliezen, wissel ik van ManU-shirt. Ook heb ik altijd het keeperstruitje van mijn vorige club aan. Zondagmiddag ga ik ook altijd bij bomma eten.” Dupont speelde vroeger altijd met een truitje van Enzo Scifo, zijn grote idool, “Maar op het einde van vorig seizoen was dat zo versleten dat ik het niet meer aandoe. Wel neem ik elke week hetzelfde broekje om te voetballen. Ik neem het dan mee naar huis, tot grote ergernis van de afgevaardigde, en doe dat aan tot we eens verliezen.”
 
“Het geval Kaklamanos is niet goed te praten. Ook Mutu niet”, vullen ze elkaar aan. “Het mag dan nog om recreatieve drugs gaan. Juventus riep ook jarenlang dat er niks gebruikt werd, maar wat lees je dan vorige week in de kranten? Het draait allemaal rond presteren en geld en dan is de druk onmenselijk. Niet iedereen op het hoogste niveau gebruikt, maar er zijn er zeker die dat wel doen.”
 
Dupont is met zijn 31 jaar de tweede oudste van de groep. Enkel Mostapha Amkrane is ouder. Hij is veertig jaar. “Op het begin van het seizoen viel hij in drie wedstrijden in en scoorde drie keer, maar viel toen uit met een spierscheurtje. Hij komt nu stilaan terug uit blessure en ook Rob Ramon komt terug. Onze kern is dan bijna volledig.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties