Arsenal en Man Utd voelen weerslag topper

Yves Dekoning

Manchester United won vorige week met 2-0 de topper tegen leider Arsenal. Beide ploegen voelden vandaag de weerslag. De Gunners kwamen op eigen veld niet verder dan een gelijkspel tegen Southampton. Hierdoor komt Chelsea, dat vlot won in West Brom, gelijk op de eerste plaats. Man Utd verloor zelfs met 2-0 van Portsmouth. Ook nummer drie Everton kon niet winnen. In eigen huis werd het 1-1 tegen Aston Villa. Na een zwakke start rijgt Crystal Palace de ene zege aan de andere. Dit keer moest Birmingham voor de bijl. Middlesbrough won in Charlton en Fulham mocht eindelijk nog eens proeven van de zege. Het won de Londense derby tegen Tottenham. Liverpool ten slotte kon weer niet winnen buitenshuis. In Blackburn werd het 2-2.

Arsenal - Southampton 2-2

Na 67 minuten kwam Arsenal via Thierry Henry op voorsprong, maar in het slotkwartier draaiden de bezoekers de rollen om. Rory Delap scoorde twee keer voor Southampton. Robin van Persie sleepte in extremis toch een punt uit de brand voor de Gunners.

West Brom - Chelsea 1-4

Chelsea nam relatief vlot afstand van het zwakke West Bromwich. William Gallas, Eidur Gudjohnsen, Damien Duff en Frank Lampard wisten de weg naar het doel te vinden. Tussendoor had Zoltan Gera de eer van de thuisploeg gered.

Everton - Aston Villa 1-1

Everton geraakte in eigen huis niet voorbij Aston Villa. Lee Hendrie bracht de bezoekers na 26 minuten spelen op voorsprong, maar Markus Bent herstelde zeven minuten later het evenwicht.

Portsmouth - Manchester United 2-0

Pompey bezorgde Man Utd een serieuze kater na de belangrijke overwinning vorig weekend. David Unsworth mocht vanop de stip de 1-0 binnentrappen. Yakubu maakte er 2-0 van. Dichter dan een kopbal tegen de paal van Cristiano Ronaldo kwamen de bezoekers niet.

Birmingham - Crystal Palace 0-1

Slechts één doelpunt in Birmingham-Crystal Palace. Andy Johnson bezorgde zo Palace zijn eerste uitzege van het seizoen.

Charlton - Middlesbrough 1-2

Charlton zakt steeds verder weg in de stand na weer een nederlaag. Talal El Karkouri werkte een schot van Boudewijn Zenden in eigen doel.

Fulham - Tottenham 2-0

Louis Boa Morte voor de rust en Andy Cole na de pauze bezorgden Fulham zijn eerste overwinning in weken. Jonatan Johansson kon nog gelijkmaken, maar Zenden maakte er, dit keer zonder hulp van een tegenstander, 1-2 van.

Blackburn - Liverpool 2-2

Na zeven minuten spelen stond Liverpool al voor. Net als tegen Charlton zorgde John Arne Riise voor het eerste doelpunt. Jay Bothroyd trapte na een kwartier spelen de gelijkmaker tegen de netten. Via Brett Emerton kwam de thuisploeg net voor de koffie zelfs op voorsprong, maar Milan Baros maakte er tien minuten na rust 2-2 van. Net voor de pauze was Djibrill Cissé geblesseerd uitgevallen, waarschijnlijk heeft hij zijn been gebroken.