Spanje-Engeland was geen vriendschappelijke match

Yves Dekoning

De interland tussen Spanje en Engeland zorgde voor heel wat animo. Na tien minuten kopte Asier Del Horno de 1-0 al tegen de netten. Alle aandacht ging echter uit naar de racistische gezangen die vanaf de tribunes weerklonken en de opstootjes op het veld.

In de 24ste minuut redde Paul Robinson een strafschop van Raul. Hiermee deed hij recht geschieden want de Spaanse aanvaller had een onterechte penalty versierd. De gemoederen raakten meer en meer verhit. Vooral Wayne Rooney liet zich gelden. Vlak voor rust werd hij uit voorzorg naar de kant gehaald.

Er werd ook nog gevoetbald. De eerste helft was Spanje baas, de tweede helft speelden de bezoekers beter. Schandalige racistische gezangen aan het adres van de zwarte Engelsen bleven echter de hele wedstrijd storen. Blijkbaar wordt dat een verfoeilijke rage in Europa.