RKC en Vitesse delen de punten

Bert Van Houtte

Vanavond stond er één wedstrijd op het programma in de Holland Casino Eredivisie. RKC nam het in eigen huis op tegen Vitesse. RKC moest drigend op zoek naar een overwinng, dat is al een hele tijd geleden voor de ploeg uit Waalwijk. Vitesse wou ook wel de drie punten, men verloor immers vorige week in eigen huis van PSV.

In de eerste helft was er echter niet zo veel te zien in Waalwijk. De thuisploeg kon niet overtuigen, de bezoekers uit Arhnem kwamen er uit als het kon. Hofs kreeg op het kwartier een mooie kans maar kon de netten niet laten trillen. Zo'n tien minuten voor de rust kwamen de bezoekers uit Arhnem toch op voorsprong. Schaars zette de 0-1 op het scorebord in Waalwijk.

In de tweede helft schoot RKC eindelijk wakker, de ploeg van Erwin Koeman ging eindelijk eens voluit om een doelpunt te maken. RKC kwam op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van Oost, op dat moment was het doelpunt voor de thuisploeg zeer terecht. Na dit doelpunt leek RKC vrij makkelijk over Vitesse heen te lopen. De thuisploeg kreeg wel kansen maar vond iedere keer Vitesse-doelman Jevric op hun pad. Drie minuten voor tijd kwam Vitesse tegen de gang van het spel in op 1-2. Amoh zette de bezoekers op een 1-2 op voorsprong. Toch slaagde RKC erin om nog langszij te komen toen Takak de bal tegen de netten schoot 2-2.

Met dit gelijspel schieten beide ploegen weinig op, RKC verdiende misschien wel de drie punten maar keeg er deze avond maar één.