Inter en Juve delen de punten

Maarten Vandenabeele

In de topper van de speeldag speelden Inter en Juventus vanavond 2-2 gelijk in een kolkend Giuseppe Meazza. Met de punten deling mogen vooral de Nerazzurri tevreden zijn, want Juventus liep in de tweede helft tot 0-2 uit. In een gesloten eerste helft waren de verdedigers baas.
Na de pauze vielen de doelpunten. In de 53e minuut week een schot van Nedved af op Zalayeta en de bal verdween achter Toldo in doel. Diezelfde Zalayeta werd even later door Toldo van de sokken gelopen in het strafschopgebied: penalty voor Juve. Zlatan Ibrahimovic trapte die strak binnen: 0-2. Inter vocht terug: de ingevallen Recoba bediende Vieri, die Buffon klopte. De aansluitingstreffer bracht opnieuw vuur in de ploeg en op 5 minuten van het einde scoorde de onvermijdelijke Adriano de gelijkmaker. Een voorzet van Martins schoot hij in de vlucht binnen.
Door de puntendeling, het 11de gelijkspel voor de Nerazzurri op 13 speeldagen, is Inter nu 7de. Juventus ziet zijn voorsprong op Milan krimpen tot 4 punten.

AC Milan beging geen misstap op het veld van Chievo, waar de Rossoneri het traditioneel moeilijk hebben.  Man in vorm Hernan Crespo besliste het duel met een treffer in de 50e minuut, zijn eerste in de competitie dit seizoen.

Lazio Roma ging thuis onderuit tegen Cagliari. Alles begon nochtans goed, toen Pandev al na 8 minuten de plaatselijke tifosi deed juichen. Hij werkte een afgeweerde kopbal van Couto in doel. Cagliari bleef niet bij de pakken zitten en de eilandbewoners kwamen via Langella na 35 minuten langszij. Na de pauze bepaalde de uitsluiting van Peruzzi het verloop van de wedstrijd. Nadat de goalie in de 57e minuut werd uitgesloten, voor een fout op de doorgebroken Esposito, zette Cagliari zijn numeriek overwicht om in doelpunten: eerst Esposito, daarna Zola. Lazio kon 10 minuten voor tijd nog iets terugdoen via Oddo, die een starfschop omzette: 2-3. Verder geraakten de Biancocelesti niet meer.

Palermo pakte zijn eerste uitoverwinning in de Serie A in 36 jaar. Brescia was het slachtoffer van dienst. Zauli en Brienza klaarden de klus al voor het halfuur.

Sampdoria wachtte tot de 3de minuut van de toegevoegde tijd voor het afstand nam van Parma. Toen zette Flachi een penalty om waarmee hij het duel besliste in het voordeel van de thuisploeg. Bovo kreeg bij die strafschopfout zijn tweede gele, zodat hij enkel minuten voor de rest mocht gaan douchen. Door de nieuwe nederlaag blijven de Gialloblu in de onderste regionen hangen.

In het duel van de nieuwkomers hielden Messina en Fiorentina het op 1-1. Arriati scoorde op assist van Fantini de 0-1 in de 54e minuut. Na een duel tussen Amoruso en Viali kreeg de thuisploeg en strafschop: Parisi zette die zonder probleem om: 1-1.

Rode lantaarn Atalanta ging thuis onderuit tegen Reggina. Paredes scoorde al na 12 minuten. Marcolini kreeg nog rood, zodat de wedstrijd helemaal in mineur eindigde voor de thuisploeg.

In Bologna-Lecce waren de doelmannen Pagliuca en Sicignano de mannen van de match, het bleef dan ook 0-0.