Topploegen winnen in de Premier League

Leider Chelsea heeft in een Londense derby vlot afstand genomen van Charlton (0-4). Hierdoor tellen ze vijf punten voorsprong op de buren van Arsenal. De Gunners moeten zondags nog spelen op Anfield Road. Liverpool heeft een te duchten thuisreputatie, maar kampt met tal van blessures.

Ook nummer drie Everton moet zijn wedstrijd nog afwerken. De Toffees wacht de moeilijke verplaatsing naar Newcastle. Ook voor Middlesbrough staat een zware uitmatch op het programma. Punten pakken in Tottenham is geen sinecure. Manchester United wipt (voorlopig) over Boro naar plaats vier. De Mancunians wonnen met 0-3 in West Brom. Aston Villa en Bolton verloren beiden en blijven op plaats zes en zeven hangen. Villa verloor 2-0 in Manchester City, Bolton in eigen huis verrassend 0-1 van Portsmouth

Onderaan doet Blackburn een gouden zaak door met 0-2 te gaan winnen in Fulham. Hierdoor staat West Brom nu alleen laatste, met twee punten achterstand op Norwich en Southampton. Norwich speelde 1-1 gelijk tegen Birmingham. Ook Southampton behaalde één punt. Tegen Crystal Palace werd het 2-2.

Charlton - Chelsea 0-4

Verslag =>

West Brom - Manchester United 0-3

Verslag =>

Bolton - Portsmouth 0-1

Bolton ging op eigen veld verrassend onderuit tegen Portsmouth. Verdediger Arjen de Zeeuw kopte op slag van rust de 0-1 tegen de netten. Patrick Berger kreeg nog twee uitstekende kansen om de voorsprong uit te breiden. Bolton kon zelden voor gevaar zorgen.

Birmingham - Norwich 1-1

Na 9 minuten spelen stond het via Clinton Morrison 1-0. Exact 55 minuten later mocht Darren Huckerby de eindstand vastleggen op 1-1. Het leverde Norwich een verdiend en broodnodig punt op.

Fulham - Blackburn 0-2

Verslag =>

Manchester City - Aston Villa 2-0

Met Robbie Fowler in de plaats van de geblesseerde Nicolas Anelka startte Manchester City fris aanvallend. Jonathan Macken en Shaun Wright-Phillips scoorden voor de pauze. In de slotminuten verloor Aston Villa Lee Hendry met een rode kaart.

Southampton -  Crystal Palace 2-2

Tegen Southampton gaf Crystal Palace twee keer een voorsprong uit handen. Andy Johnson en Wayne Routledge brachten de bezoekers voor, maar de eerste keer maakte Kevin Phillips de gelijkmaker. De eindstand werd op 2-2 gebracht door Andreas Jakobsson.