Finale Sinaai Girls - Rapide Wezemaal

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Finale Sinaai Girls - Rapide Wezemaal
Foto: © SC

Women’s Flanders Soccer Cup 2005
In de Topsporthal te Gent kwamen de zaalvoetballiefhebbers donderdagavond aan hun trekken. Mannen en de jeugd toonden hun kunstjes op de kunstgrasmat. Ook het vrouwenvoetbal kwam in de  ,,picture’’ en bovendien gesmaakt door een talrijk publiek.

  Zes ploegen uit eerste klasse wedijverden immers met ijver en volle overgave in de schiftingen. Waar velen verwachten dat een finale tussen landskampioen Rapide Wezemaal en vice-kampioen RSC Anderlecht zowat een uitgemaakte zaak was, gokten  grandioos mis. Zaalvoetbal en veldvoetbal zijn trouwens onvergelijkbaar. In zaalvoetbal is het meestal de techniek die vaker bepalend is voor een beter resultaat. Landskampioen Wezemaal gaf daar trouwens een staaltje van weg. In hun twee wedstrijden tegen Dames Zultse VV en vice-kampioen RSC Anderlecht scoorde de landskampioen immers 15 doelpunten. Onnodig te zeggen dat Wezemaal met brio naar de eindstrijd stevende.

 Anderzijds liet Sinaai Girls evenzeer hun rake trefkracht gelden want tegen E. Aalst en Zuid-West-Vlaanderen knalden de Wase vrouwen 12 keer in de roos. Evident dat de Wase formatie een geduchte concurrent wordt voor de regerende veldvoetbalkampioen. Anderlecht won wel zijn wedstrijd tegen D. Zultse en mocht daarom de troosting spelen. Die werd nipt gewonnen tegen Zuid-West-Vlaanderen dat verrassend over de kop was gegaan tegen Sinaai Gilrs. 

Voor de 5de-6de plaats gaven VCD E. Aalst en D. Zultse VV mekaar geen duimbreed toe. Uiteindelijk konden de ajuinen na een spannende wedstrijd het laken naar zich toehalen. Zondag 2 januari om 14.30 wordt de finale gespeeld in de Gentse Topsporthal (Watersportbaan) tussens Sinaai Girls en Rapide Wezemaal. Een eindstrijd die alvast garant staat voor zaalvoetbal op hoog niveau.

Schiftingen: Zuid-West-Vlaanderen_VCD E. Aalst 4-2; RSC Anderlecht_D. Zultse VV 3-1; VCD E. Aalst_Sinaai Girls 4-6; D. Zultse VV_Rapid Wezemaal 2-7; Sinaai Girls_Zuid-West-Vlaanderen 6-2; R. Wezemaal-RSC Anderlecht 8-2;
3de-4de plaats: Zuid-West-Vlaanderen_RSC Anderlecht 3-4; 5de-6de plaats: VCD E. Aalst_D.Zultse 5-4
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties