Winteranalyse: NEC

Bram Coenen
| 0 reacties
Winteranalyse: NEC
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!


Op een teleurstellende 14de plaats vinden we NEC Nijmegen terug.  De club, die vorig jaar nog Europees voetbal speelde, valt dit seizoen zwaar tegen.  Trainer Johan Neeskens werd ontslagen en opgevolgd door Cees Lok.  Hopelijk voor NEC kan hij de rangschikking in de tweede seizoenshelft nog wat verbeteren.

NEC telt 17 punten bij de winterstop en dat is ver beneden de verwachtingen.  De club investeerde nochtans fors de afgelopen zomer. Pothuizen, Boutahar, Tininho en Denneboom kwamen de club versterken.  NEC kan beschikken over een uitstekende doelman: de 29-jarige Dennis Gentenaar.  Hij stond al in de belangstelling van verscheidene topclubs, maar bleef bij NEC.  

Verdedigend doet NEC een beroep op het centrale verdedigingsduo Ebbinge-Pothuizen.  De sensatie van NEC loopt op het middenveld: de 20-jarige Paraguayaan Edgar Baretto, die nu al in de belangstelling staat van verscheidene topclubs.  Baretto pakte uit met heerlijke vrijetrappen en prachtige afstandsschoten en is dé man in vorm bij NEC.  Naast Baretto spelen Bjorn Van der Doelen en Tininho.  Middenvelder Jarda Simr, een talent, werd onlangs door nieuwe trainer Lok uit de selectie gezet.

Vooraan liet vooral Romano Denneboom zich opmerken, hij scoorde al 7 keer en leunt dicht aan bij het Nederlandse nationale elftal.  Ook Saïd Boutahar wist al 5 maal te scoren.  De ontgoocheling vooraan komt van de Pool Andrzej Niedzielan, die vorig seizoen met hoge verwachtingen was toegekomen bij NEC, maar nog geen potten wist te breken en dit seizoen zelfs nog niet tot scoren kwam.

NEC kan best snel wat punten pakken om niet in degradatiezorgen te komen, maar gezien er zeker genoeg kwaliteit in de selectie zit, zou dit geen probleem mogen zijn.  Tenminste als trainer Lok terug een eenheid van zijn spelersgroep kan maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties