Bolton slaat Arsenal uit titelrace

Yves Dekoning

Bolton - Arsenal 1-0

Het ziet er naar uit dat de strijd om de titel in de Premier League gestreden is. Na een nipte nederlaag in Bolton, staat Arsenal al tien punten achter leider Chelsea.

El-Hadji Diouf begon vinnig aan de wedstrijd in het Reebok Stadium. De Senegalese dribbelaar bezorgde de Gunners heel wat problemen. Hij zette Manuel Almunia voortdurend aan het werk met de ene voorzet na de andere. Ook defensief stond Bolton op punt, de aanvallers van Arsenal konden nauwelijks dreigen. De Wanderers kwamen vier minuten voor de koffie dan ook verdiend 1-0 voor. Stelios Giannakopoulos kopte de zoveelste voorzet van Diouf binnen nadat Almunia de bal niet weggewerkt kreeg.

Meteen na rust gingen de Gunners op zoek naar de gelijkmaker, maar doelman Jussi Jaaskelainen stond niet te slapen. Hij belette Robin van Persie het scoren. Arsenal bleef druk uitoefenen, maar kon zelden voor doelgevaar zorgen. Bolton speelde op de counter zelfs nog de beste kansen bijeen en hield verdiend de drie punten thuis.

Bolton: Jaaskelainen, Hunt, Ben Haim, N'Gotty, Gardner, Campo,Okocha (Pedersen 79), Speed, Nolan (Hierro 87), Diouf,Giannakopoulos.

Arsenal: Almunia, Hoyte, Toure, Campbell, Cole, Ljungberg,Vieira, Fabregas (Reyes 66), Pires, Van Persie (Bergkamp 66),Henry.