Achtjarige Zweedse jongen sterft tijdens training

viki meeuwis
| 0 reacties
Achtjarige Zweedse jongen sterft tijdens training
Foto: © SC

Een achtjarige jongen is zaterdag tijdens de training met zijn ploeg Hammarby IF gestorven. De jongen zakte in elkaar en ondanks het feit dat de hulpdiensten vlug ter plaatse kwamen, konden ze hem niet meer reanimeren. De oorzaak van het plotse overlijden is nog niet bekend.
De voorzitten van de club,  Rikard Tallén, heeft contact gehad met de trainer en de ploeggenoten van de jongen. 

Volgens hem stellen zij het relatief goed. Gisteren kwamen zijn ploeggenootjes, de ouders van de spelertjes, vertegenwoordigers van de club en een priester van zijn district samen voor een herdenkingsdienst. Op die manier proberen ze samen het gebeurde te verwerken.
De moeder van de jongen, Izabella, vernam het nieuws per telefoon van een van de ouders die op de training aanwezig was. Volgens haar was voetbal het belangrijkste in zijn leven. Roman trainde twee keer per week met zijn club en droomde ervan om ooit een grote voetbalster te worden. Hij sprak veel over Real Madrid en zijn kamer hing vol met voetbalposters. 

Zijn grote wens was om ooit met zijn idolen Beckham, Ronaldo en Roberto Carlos te spelen. Romans moeder bevestigde dat de jongen in goede gezondheid verkeerde.  Af en toe een verkoudheid, maar nooit serieus genoeg om echt ziek te zijn. Zij begrijpt dan ook niet wat de oorzaak van het plotse overlijden van haar zoon kan zijn . De begrafenis zal vandaag, woensdag plaats vinden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Allsvenskan

Nieuwste reacties