Moeilijk voor degradatiekandidaten, Lauwe op zoek naar periodetitel

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Moeilijk voor degradatiekandidaten, Lauwe op zoek naar periodetitel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de 20ste speeldag staan enkele degradatiekandidaten voor zware opdrachten. Dit is het geval voor rode lantaarn Sp. Ursel, SC Wielsbeke ,SK Lebeke-Aalst en SK De Jeugd Lovendegem. Wat de middenmoot betreft kan het West-Vlaamse treffen tussen Sint-Eloois Winkel en SK Eeernegem een interessante partij worden terwijl WS Lauwe periodekampioen kan worden.
 
Voor rode lantaarn Sp. Ursel wordt de korte trip naar Gent-Zeehaven hopelijk geen lange lijdensweg want de Gentse thuisploeg blijft vooralsnog zijn aandacht toespitsen op die tweede plaats. Voor trainer Piet Lippens wordt het een terugzien van zijn ex-club. Hopelijk kan hij een taktisch plannetje in mekaar knutselen om de Gentse spitsen op afstand te houden.
 
In een rechtstreekse confrontatie wordt het voor SC Wielsbeke en SK Lebeke-Aalst er op of er onder. SKLA (13de) heeft twee punten voorsprong op Wielsbeke (14de) zodat winnen voor beide een sprong vooruit zou betekenen. Een puntendeling wellicht een ,,stop en go’’ zijn  terwijl verliezen het verder verloop van beide kan hypotekeren.
 
,,Voorlaatste’’ SK De Jeugd Lovendegem onderneemt met enige achterdocht de trip naar vice-leider Rac. Doornik. In de heenronde kon De Jeugd nochtans de Hengouwse ploeg met het kleinste verschil verslaan. En na het gelijkspel van vorige week tegen Winkel zijn de blauw-gelen bijna verplicht om iets te oogsten. Bovendien zijn er enkele geschorsten die trainer D’hont noodzaken tot verschuivingen. Hopelijk vind hij de goede taktiek om de Henegouwse aanvallers tijdig af te houden.
 
Zoals gezegd is het duel tussen Winkel en Eernegem ook niet van alle belang ontbloot. Giant-killer Eernegem stuntte vorige week tegen leider Gistel terwijl Winkel kostbare punten verloor bij degradatiekandidaat Lovendegem. De thuisploeg zal iets willen goedmaken, de bezoekers zullen willen bevestigen. Een wedstrijd waar spanning niet uit de lucht zal zijn.
 
SV Oudenaarde dat vorige week in het zand beet krijgt met Lauwe een zware tegenstander voorgeschoteld. Met in het achterhoofd de vaststelling dat hun vijfde plaats fel bedreigd wordt door het trio Diksmuide , US Centre en Peruwelz doet Oudenaarde er best aan een tweede nederlaag op rij  te vermijden. En anderzijds kan Lauwe mits winst een mijlpaal plaatsen met een periodetitel en ontspannen het derde competitiedeel afwerken.
 
SV Diksmuide ontvangt Peruwelz en dat wordt een partij tussen ploegen die, zoals eerder gezegd, naar de topvijf blikken. Beide wonnen vorige week hun wedstrijd en verkeren dus in de winningmood. Een puntendeling brengt in ieder geval weinig op voor deze opponenten.
 
De vierde plaats van Zottegem komt zondag sterk in gevaar bij US Centre. Bij verlies kunnen de Oost-Vlamingen zelfs verdwijnen uit de topvijf. Het zal alvast geen sinecure worden om bij een degelijk Centre buit te halen al is er echter geen andere keuze. In de optiek van de subtop zou niet verliezen een goede zaak zijn.
 
Tenslotte krijgt leider Gistel het bezoek van middenmoter Eendracht Aalter. De Oost-Vlaamse ploeg kan eerder ontspannen deze opdracht aanpakken. De West-Vlaamse koploper moet winnen wil het zijn leidersplaats alsnog niet kwijtspelen op deze 20ste speeldag.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties