Gent-Zeehaven-WS Lauwe: testmatch voor periodetitel

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Gent-Zeehaven-WS Lauwe: testmatch voor periodetitel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag 6 februari speelt Racing Gent-Zeehaven in het Forestierstadion een testwedstrijd om de winnaar van de tweede periode aan te duiden in Vierde A. Tegenstander Lauwe herbergt geen geheimen. Wim Geeraerts, al jaren de rots in de branding bij Gent en alweer aan een sterk seizoen bezig, is er gerust in. Racing speelt volgens hem in elk geval de eindronde.
 
Hadden jullie nog rekening gehouden met dit scenario?
 
Wim Geeraerts: ,,De kans leek miniem, maar ergens was er nog wel een sprankeltje hoop. We hebben enkele jaren geleden in derde klasse een nog straffere ontknoping meegemaakt. Dat we Ursel zouden kloppen lag ergens voor de hand. De andere resultaten vielen mee, maar waren nu ook geen supergrote verrassingen’’.
 
Jullie hebben al tweemaal tegen Lauwe gespeeld. Je weet dus wat je mag verwachten?
,,Lauwe heeft verschillende gezichten laten zien. Het is geen superploeg en er zijn geen vedetten. Ze zijn collectief sterk en spelen graag hun snelheid uit. Ik hoop op een goede grasmat waarop wij onze technische meerwaarde kunnen uitspelen. Enkele weken geleden verdienden we te winnen, maar enkele merkwaardige beslissingen deden de match op 3-3 eindigen. We kunnen Lauwe zeker de baas. Als het zondag niet lukt, dwingen we onze stek wel via de competitie af. De eindronde halen we hoe dan ook. De titel blijft ook binnen bereik’’.
 
Je hebt nog een contract voor volgend seizoen. Betekent dat ook dat je zeker blijft?
,,Dat is de bedoeling. Er zou al veel moeten gebeuren om dat nog te veranderen. Ik denk dat  we met Racing op de goede weg zijn. Er zullen wel wat spelers vertrekken. Dat is onvermijdelijk en eigenlijk had ik dat vorig seizoen al verwacht. Het bestuur weet hoe dat eventueel kan opgevangen worden. Er wordt vooral uitgekeken naar talentvolle jongeren die niet in de eerste plaats aan geld, maar wel aan hun ontwikkeling denken. Bruggeman is een goed voorbeeld. Hij heeft nog wat tijd nodig om te wennen, maar een aanwinst is hij zeker. Zo moeten er nog rondlopen’’.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties