Monaco en Auxerre door, Ajaccio onderuit

Op Ajaccio na hebben alle eersteklassers die een tegenstander lootten uit een lagere divisie zich geplaatst voor de achtste finales in de Coupe de France. Monaco won op het veld van Libourne/Saint-Seurin met 2-4, maar kon de zege pas in de slotfase verzekeren. Auxerre won met 0-2 van Vannes FC en kwam nooit echt in de problemen. Pieroni maakte het tweede doelpunt. AC Ajaccio kon niet winnen op het veld van Nîmes en is uitgeschakeld.

Monaco kwam na 25 minuten op voorsprong dankzij Saviola, maar enkele minuten na rust kwam Libourne/Saint-Seurin op gelijke hoogte via Roland Vieira. Astier maakte tien minuten voor tijd een eigen doelpunt en Saviola maakte het af. Toch was 1-3 de einduitslag niet. Theze maakte nog de aansluitingstreffer, maar Saviola - weer hij - legde de 2-4-einduitslag vast.

Auxerre won makkelijker van Vannes met 0-2. Benjani en Pieroni, die mocht starten, waren de doelpuntenmakers.

Ajaccio kwam al na vier minuten op voorsprong via Dzodic, maar net voor tijd maakte Enza Yamissi er voor Nîmes op strafschop 1-1 van. Na het nemen van strafschoppen toonde de thuisclub zich het sterkste en bekert verder.

Lille (L1) – Lens (L1): 3-2
Doelpunten: Brunel (58 pen), Bodmer (68), Odemwingie (89) voor Lille - Utaka (17), D.Cousin (85) voor Lens