Alles nog mogelijk voor Wenen en Zaragoza

bernie de vuyst
| 0 reacties
Alles nog mogelijk voor Wenen en Zaragoza
Foto: © SC

Zargoza heeft een redelijke uitgangspositie verworven in de heenwedstrijd. De voormalige Europacup III-winnaar speelde 1-1 gelijk bij Austria Wien. Al is nog niets beslist.

De openingsfase was een tactisch schaakspel. Op het half uur dwong de thuisploeg enkele corners vlak na elkaar af. Op zo een hoektrap trapte de Noorse sluipschutter Rushfeldt de 1-0 tegen de netten. De Spanjaarden bleven niet bij de pakken zitten en wilden nog voor rust de gelijkmaker scoren. Pogingen van Galetti en Savio vonden echter geen doel, mede door goede tussenkomsten van Austria-sluitstuk Didulica (ex-Germinal Beerschot en -Ajax).

De eerste kansen in de tweede helft kwamen op het konto van de Oostenrijkers via Rushfeldt en Vastic. Vanaf dan duwde Zaragoza het gaspedaal in wat resulteerde in de gelijkmaker van ex-Real-speler Savio (1-1), een gouden Europees uitdoelpunt. Austria reageerde hierop met de inbreng van Dosumnu. De gewezen Nigeriaanse spits van Westerlo zorgde meteen voor gevaar. De bezoekers hadden de wedstrijd wel rustig in handen en voerden nog wat vervangingen door als vertragingsmiddel. De wedstrijd kabbelde rustig naar zijn einde toe.

Ee logisch gelijkspel, beide teams namen een gedeelte van de wedstrijd voor hun rekening. Zaragoza heeft ongetwijfeld de beste uitgangspositie verworven met het oog op de kwalificatie. Ook is Austria binnen twee weken niet kansloos.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties