Ook Lutlommel kan Vlijtingen niet tegenhouden

Jimmy Wouters

Vlijtingen VV heeft vandaag Lutlommel met 3-1 verslagen.

De wedstrijd begon aarzelend met veel middenveldsspel. Beide ploegen vertuurden maar al te vaak de lange bal. Veel kansen kregen de supporters dan niet te zien. Toch wist de thuisploeg halverwege de 1e helft de score te openen. Jamaer zette zich knap langs de lijn door, bediende Hendriks die simpel de 1-0 kon binnentikken. Niet veel later stond het al 2-0 via Gielen die een voorzet van Lenaers met de rug in doel werkte. Lutlommel drukte vervolgens door, kreeg enkele uitstekende kansen, maar wist die niet een doelpunt om te zetten. Vlijtingen leidde zo gevlijd met 2-0 aan de rust.

De bezoekers kwamen een stuk vinniger uit de kleedkamer. Meteen grepen ze de thuisjongens bij de keel. Met veel druk naar voor hield Lutlommel Vlijtingen gedurende de volledige 2e helft voor haar eigen doel gekluisterd. Lutlommel creëerde kans na kans, maar wist er, een kwartier voor tijd, slechts eentje in een doelpunt om te zetten.  Vlak voor affluiten wist de ingevallen Leduc op de couter de overdreven 3-1 eindscore vast te leggen.

Een onvediende overwinning voor Vlijtingen, dat nu zo goed als zeker is van het behoud. Door het verlies van Moelingen mag ook Lutlommel zich opmaken voor nog een jaar 1e provinciale.