Iran krijgt Japan op de knieën

Ward Bollen

Iran heeft op de 2de speeldag van de Aziatische WK-kwalificatie finaleronde groep B met 2-1 gewonnen van Japan.

Voor maar liefst 100.000 toeschouwers in de hoofdstad Téhéran trad Japan aan met een iet wat verzwakte elf. De thuisploeg profiteerde hier optimaal van. Iran domineerde en had het meeste balbezit, al was Japan aanvankelijk het gevaarlijkste. Toen bij een vrijschop van Iran de bal wat in het strafschopgebied bleef hangen, schoot Hashemian van Bayern München de 1-0 op het bord. Dat was ook meteen de ruststand. In de tweede helft moest Japan iets proberen terug te doen en dat gebeurde ook. Fukunischi zette in de 66ste minuut de stand in evenwicht via een volley tegen de gang van het spel in. Maar Iran, dat het meeste balbezit had, sloeg nog eens toe en wederom via Bayern-speler Hashemian, die de bal binnenkopte na een center van Ali Karimi. De scheidsrechter uit Singapore floot een goede wedstrijd.

Door deze overwinning staat Iran samen met Bahrein met 4 punten na twee speeldagen aan de leiding in groep B. Japan heeft 3 punten, Noord-Korea is puntenloos.