Lupoli topspits in wording bij Arsenal

Kristof Blomme
| 0 reacties
Lupoli topspits in wording bij Arsenal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Arturo Lupoli maakte dit seizoen al grote indruk bij de reserve- en jeugdelftallen van Arsenal. In 29 wedstrijden die hij dit seizoen speelde wist hij maar liefst 24 keer de weg naar de netten te vinden.

Lupoli kwam begin dit seizoen, in juli 2004, over van Parma naar Arsenal. De 17-jarige spits was einde contract en was dus helemaal gratis. Twee maanden later kreeg hij prompt een profcontract voorgeschoteld. Het was ex-topspits Gianluca Vialli die de jonge Italiaan aanprees bij 'The Gunners'.

Dit seizoen speelde de Italiaanse jeugdinternational zes wedstrijden voor de -18 van Arsenal. Daarin wist hij meteen ook zes keer te scoren. Bovendien is hij in de reservencompetitie, samen met Luke Moore van Aston Villa, topschutter met 15 goals. Hij speelde wel slechts 17 matchen met die reserven. Dit seizoen mocht de jongeman zelfs al enkele keren proeven van het grote werk. Hij draafde op in Ã©Ã©n FA Cup wedstrijd en drie matchen voor de League Cup. Hij bedankte met twee treffers tegen Everton. Dat maakt dus 24 doelpunten in 29 matchen. Is een nieuwe superster geboren? 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties