Speelt Willebroek kampioen in de grote derby?

Steven Bologne
| 0 reacties
Speelt Willebroek kampioen in de grote derby?
Foto: © SC

Niemand twijfelt in vierde klasse B nog aan de titel van Willebroek. De vraag is echter of het zondag al gebeurt in de grote streekderby tegen rivaal Rupel Boom. Bij winst is Willebroek zeker van de titel. Ondanks dat de derby ook dit weekend weer samenvalt met de Mechelse en ook nog een de ronde van Vlaanderen op tv, rekent men in Boom toch op een 3.000 toeschouwers.

"Laat het zondag vooral een feest zijn"

Rupel Boom voorzitter Walter Leijs blijft heel rustig en leeft in alle rust toe naar de Rupel-derby. Dat kan ook niet anders, want de parkjongens hebben hun doel zo goed als bereikt. De eindronde is na winst op Londerzeel zo goed als binnen. De partij van zondag is voor Rupel Boom dan ook enkel een voor het prestige. De voorzitter hoopt dat zondag de toeschouwers de grote winnaar zal worden. "Als Willebroek hier de titel komt pakken, dan is dat maar zo. Zij worden de verdiende kampioen." Ik had het Willebroek nog graag lastig gemaakt, maar de kloof is te groot om nog te overbruggen.

Als nieuwkomer in vierde nationale hebben we ons doel al bereikt. We hebben de competitie kleur gegeven en moesten we uitgeschakeld worden in de eindronde, dan nemen we dat er maar bij. In eender welke andere reeks zouden we met ons huidige puntenaantal ruim eerste moeten staan, maar Willebroek is gewoon te sterk.

De eindronde is een loterij, we moeten drie keer winnen. Als we thuis beginnen, zou het wel eens mooi kunnen worden. Het zal onze transferpolitiek niet echt beïnvloeden, dan halen we hoogstens een extra speler bij. Geen tien nieuwe spelers zoals willebroek dat deed, zo rijk zijn we niet, eindigt de preses van Boom.

"Hopelijk gaat Boom mee naar derde"

Ook aan de andere kant van de Rupel deed Willebroek-voorzitter Christian Mellaerts zijn zegje. Mellaerts ziet zijn ploeg liever de titel pakken zondag dan de week erop. Hoe sneller zekerheid, hoe beter. Want de week erna ontmoeten we Zwarte Leeuw, en die hebben hun puntjes ook nog hard nodig. Stel je voor, 2x verliezen en alles ligt weer open. Maar zover komt het niet denk ik, ik heb het volste vertrouwen in deze zeer volwassen spelersgroep.

De voorzitter van Willebroek kijkt al met een half oog naar derde nationale. Laat KV Mechelen gerust in derde blijven, laat iemand anders maar kampioen spelen. En ook Bornem mag gerust in derde blijven. En ja, ook Rupel Boom mag van mij mee over via de eindronde. Dat zouden meteen de drie beste recettes worden van het seizoen. En dat speelt natuurlijk mee in de transferpolitiek. Drie keer volle bak is natuurlijk een verschil in budget.

Ik hoop dat we in de A reeks terecht komen, de B reeks wil ik echt vermijden met al die verre verplaatsingen. Dat zijn zorgen voor later, eerst die titel pakken, en liefst nu zondag in de derby op Boom.

Voor deze derby zal net als in de heenronde gebruik worden gemaakt van gescheide supporterskernen. Rupel Boom heeft alvast het psychologisch thuisvoordeel en met een luidruchtige achterban zouden ze het de leider wel eens knap lastig kunnen maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties