Villarreal zet CL-ambities kracht bij

Tonnelier Caroline

Villarreal heeft gisterenavond op eigen veld Athletic  opzijgezet en springt zo opnieuw naar de derde plek in de Primera Division.  De thuisploeg kwam al na 11 minuten op voorsprong via Jose Mari.  Hij scoorde op aangeven van Forlán nog maar zijn tweede doelpunt van het seizoen.  Tien minuten later kwam Athletic terug op gelijke hoogte via Ezquerro.  Kort na het halfuur sloeg Jose Mari opnieuw toe.  Ditmaal kopte hij een corner van Riquelme tegen de netten.  Villarreal kwam ook in de tweede helft het best uit de startblokken.  Na tien minuten stond de 3-1 op het bord.  De Uruguyaan Forlán werkte zelf af na een individuele actie en staat in de topschutterstand nu op gelijke hoogte met Eto’o.

Valencia raakte niet verder dan een 2-2 gelijkspel op het veld van Real Zaragoza.  De landskampioen was in de eerste helft de betere, maar kwam vlak voor de rust wel op achterstand door een doelpunt van Generelo.  Kort na de rust werd het zelfs 2-0 via Albelda.  Zaragoza speelde een knappe tweede helft, maar morste met de kansen en kreeg in de slotfase het deksel op de neus.  Corradi en Caneira sleepten nog een gelijkspel uit de brand voor Valencia.  Die laatste keek in de slotfase ook nog tegen zijn tweede geel aan.

Real Sociedad had op eigen veld weinig moeite met een zwak Osasuna.  Twee doelpunten in de laatste vijf minuten voor de rust volstonden voor een 2-0 overwinning.  Tweemaal lag zwak verdedigen aan de basis en speelde Karpin een hoofdrol.  De Rus gaf het eerste doelpunt van Uranga en schreef zelf het tweede op zijn naam.