Vlijtingen op weg naar periodetitel?

Jimmy Wouters

In een zeer genietbare partij, heeft Vlijtingen Hamont met 0-1 verslagen.

Al na 1 minuut spelen kreeg Vlijtingen een uitstekende kans via Leduc, die alleen op doel kon afgaan. Vermits de hoek te scherp was, kon hij niet echt afdrukken. Twee minuten later had Hamont al de kans om de score te openen, de bal geraakte niet voorbij het bos van bezoekers die op de doellijn hun goalie kwamen helpen. Na de dolle openingsminuten, bleef de partij aangenaam om volgen. Het spel ging snel over en weer en beide ploegen brachten mooi, verzorgd voetbal op de mat. Ondanks dat het spelbeeld in evenwicht was, waren de beste kansen toch voor de bezoekers. Nadat de ref eerder een doelpunt van Lenaers had afgekeurd, was het iet na het halfuur toch raak. Na een mooi opgezette aanval, bediende Lenaers Hendriks die enkele verdedigers aan de praat hield en dan met een knap puntertje de score openen. Hamont ging nu iets nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker, maar tot goed uitgespeelde kansen kwam het niet.

In de tweede helft trok Hamont het laken iets meer naar zich toe. Toch bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. Doordat Vlijtingen zich niet ingroef, bleef de tweede helft spannend. De thuisploeg duwde door en kreeg wat mogelijkheden om langszij te komen, maar het was niet in staat om Hermans in verlegenheid te brengen. Ook Vlijtingen kreeg wat kansje, maar het waren niet die grote kansen uit de eerste helft. In het slotkwartier ging Hamont nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar de stugge bezoekende defensie liet geen krimp. In de absolute slotminuten kreeg Leduc nog dé kans op 0-2, maar zijn lob miste kracht.

Alweer winst voor Vlijtingen, waardoor het zich nadrukkelijk komt mengen in de strijd om de derde periodetitel. Voor Hamont, dat de eerste periode won, wordt het gewoon de competitie uitspelen tot aan de eindronde.