Jonge Belg bezorgt Roda zege

J. S.

In de Holland Casino Eredivisie werd er vanavond één wedstrijd afgewerkt. Roda JC kreeg FC Utrecht op bezoek. Beide ploegen hebben niks meer te winnen of te verliezen en dit was metname bij Utrecht duidelijk te zien.

De thuisploeg won de wedstrijd uiteindelijk met 3-2, maar het mag een klein wonder heten dat Utrecht nog tot de laatste minuut voor een gelijkspel kon spelen. Niet dat Roda overweldigend speelde, maar het Utrechtse spel was niet om aan te zien. Vooral achterin was het huilen met de pet op. In alle doelpunten van Roda ging de bezoekende verdediging zwaar in de fout:

Colinet opende de score nadat Broerse zijn schot liet afwijken in het eigen doel. Hierna liepen Broerse en Sander Keller elkaar in de weg, waarna Sergio de bal in het lege doel prikte (2-1). En vlak na rust blunderde Terol op een gevaarloos uithaaltje van Collinet: 3-1. Meteen het tweede doelpunt van de jonge Belg.

Kruys zorgde via een knap schot nog wel voor de 1-1 en tien minuten voor tijd zorgde Van der Haar zelfs nog voor de 3-2, maar dichterbij kwamen de bezoekers uit Utrecht niet meer.