Chelsea op zoek naar 3 nieuwe spelers

Chelsea op zoek naar 3 nieuwe spelers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat Chelsea na 50 jaar nog eens de titel zal veroveren, daar twijfelt geen kat meer aan. Bovendien is het aardig op weg om een historische dubbel te halen aangezien de Londense club ook in de halve finale van de Champions League zit. Toch wil coach José Mourinho zijn op ploeg op nog drie plaatsen versterken.

Mourinho is vooral op zoek naar een links-back. Daar is de enige man die de Portugees heeft Wayne Bridge. Als die geblesseerd of geschorst is, moet William Gallas die positie overnemen. Gallas staat echter normaal rechts-back of centraal in de verdediging. Mourinho heeft daarom Gianluca Zambrotta van Juventus Turijn op het oog. Juve verklaarde al mee te werken aan een akkoord op twee voorwaarden. Een eerste voorwaarde is dat Chelsea met minstens 25 miljoen euro over de brug moet komen. De tweede voorwaarde hangt af van een andere speler, namelijk Giorgio Chiellini. Chiellini is een Italiaans jeugdinternational en wordt momenteel door de Oude Dame uitgeleend aan Fiorentina. Juve wil eerst dat Chiellini zijn ja-woord geeft om terug te keren naar Turijn eer het wil onderhandelen over Zambrotta. Dat lijkt echter niet zo evident te zijn, want Chiellini heeft al openlijk aangegeven dat hij liever bij La Viola wil blijven.

Een tweede aanwinst zou een echte rechtervleugelmiddenvelder zijn. Nu speelt daar meestal Joe Cole, maar die fungeert beter als centrale aanvallende middenvelder of zelfs als hangende psits. Ook Damien Duff en Arjen Robben werden daar al geposteerd, maar zij zijn beide linksvoetig. Voor die positie heeft Mourinho Joaquin van Betis Sevilla op het oog. Chelsea krijgt hierbij wel hevige concurrentie van Real Madrid en ook FC Barcelona lijkt zich in de strijd gemengd te hebben. Daar komt nog is bij Joaquin al aangaf liefst in Spanje te willen blijven. De Spaanse international liet wel al bij monde van zijn vader, die tevens zijn zakenwaarnemer is, weten te duizelen van de bedragen die Chelsea aanbod. De Londense club lijkt dus de strijd nog niet bij voorbaat verloren te hebben. De prijs van Joaquin zou wel eens bij opbod rond de 40 miljoen euro kunnen liggen.

Als derde speler is Chelsea op zoek naar echte klassespits. Bij Chelsea lijkt alleen Didier Drogba aan deze eisen te voldoen. Eidur Gudjohnsen wordt meer als hangende spits en soms zelfs als middenvelder uitgespeeld. Mateja Kezman heeft nooit aan de verwachtingen kunnen voldoen, terwijl Mikael Forsell en Sebastian Kneissel te weinig ervaring hebben. Voor deze positie wil Roman Abramovich niets liever dan zijn maatje Andreï Shevchenko van AC Milan te willen binnenhalen. Bovendien heeft hij met Hernan Crespo, die dit seizoen door Chelsea aan Milan wordt uitgeleend, nog een troef in handen. Toch lijkt een transfer onwaarschijnlijk. Sheva verlengde immers nog maar pas dit seizoen zijn contract tot 2009 en bij Milan is men niet geneigd om hun goudpaardje aan een rechtstreekse concurrent voor de Champions League te verkopen.

José Mourinho zelf heeft het echter meer voor Adriano van Inter Milaan. Ook hier houdt Chelsea nog een stok achter de deur met Juan Sebastian Veron. Deze wordt door de Blues uitgeleend aan de Nerazzuri en de Argentijn wil liever in Milaan blijven. Ondanks het feit dat deze transfer meer kans maakt dan die van Shevchenko lijkt ook hier dat de overgang niet zal doorgaan. Inter zou het vele geld wel goed kunnen gebruiken, maar dat zou waarschijnlijk niet opwegen tegen de woede van de supporters dit het daarbij op de hals zou halen. Bovendien hebben ze met Christian Vieri, Obefami Martins, Julio Ricardo Cruz en Alvaro Recoba niet echt meteen iemand klaar staan die het gat zou kunnen opvullen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties