Bolton en Southampton delen de punten

Kristof Blomme
| 0 reacties
Bolton en Southampton delen de punten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bolton is thuis tegen Southampton niet verder gekomen dan een gelijkspel. The Saints komen hierdoor op gelijke hoogte van WBA, dat wel twee matchen minder speelde.

Bolton was in de eerste helft de betere ploeg. N'Gotty kopte vrij vroeg een goede mogelijkheid over. Na 18 minuten was er nog een heet standje voor het doel van de bezoekers. Giannakopoulos en Nolan kregen de bal echter niet over de lijn. Bolton wist niet van ophouden en na 25 minuten was het raak. Een schitterende voorzet van Diouff werd door Giannakopoulos hard binnengekopt. Voor rust schoten Okocha en Diouff nog eens op doel. Beide pogingen werden echter door Niemi gepakt.

Na rust bleef Bolton doorduwen. Vlak na rust kregen ze een ideale kans om de voorsprong verder uit te breiden. Een voorzet van Giannakopoulos werd door Speed op Niemi gekopt. Diouff pegelde de rebound onbesuisd over. Na een uur kwam Southampton voor het eerst opzetten. Jaaskalainen had een goede redding in huis op een kopbal van Crouch. De rebound van Oakley werd ook uit doel gehouden door de Finse doelman. 20 minuten voor tijd kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Een lange bal van Delap werd gemist door N'Gotty, Phillips profiteerde. Davies kwam nog op het veld en bijna was hij de held. Op pass van Okocha trof hij de paal. Bolton had nog genoeg kansen om de match te beslissen. Okocha trof op vrije trap weer de paal. Davies miste helemaal op het einde nog van dichtbij.

Bolton:
Jaaskelainen, Hunt, N'Gotty, Ben Haim, Candela (87 Gardner), Hierro, Nolan (65 Davies), Okocha, Speed, Giannakopoulos (90 Jaidi) , Diouf

Southampton: Niemi, Delap, Lundekvam, Jakobsson, Le Saux (45 Oakley), Telfer, Quashie, A Svensson (80 Nilsson), Higginbotham, Crouch, Phillips

Goals: 25 Giannakopoulos, 69 Phillips

Toeschouwers: 25125

Scheidsrechter: M. Clattenburg

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties