Mainz vernedert Bochum in degradatieduel

Jimmy Wouters

FSV Mainz 05 lijkt dankzij een reuze-overwinning goed op weg om zich te redden. In een rechtstreeks degradatieduel won het in Bochum met maar liefst 2-6.

Beide ploegen streden met open vizier waardoor de match heel aardig om volgen was. De bezoekers namen meteen een droomstart dankzij een doelpunt van Benjamin Auer na 6 minuten. Bochum was niet aangeslagen en trok meteen ten aanval. Het kreeg enkele kansen, maar wist aanvankelijk niet te scoren. Halverwege de eerste helft vond Vratislav Lokvenc dan eindelijk de netten. Na de gelijkmaker was het betere spel voor de thuisploeg. Maar ze wisten het veldoverwicht niet meer in een doelpuntje om te zetten.

Na de pauze bleven beide teams elkaar aanvankelijk waard. Nadat Thurk, na een mooie actie, Mainz op het uur op voorsprong schoot, zakte Bochum als een pudding in mekaar. De bezoekers werden oppermachtig en zetten vrijwel ieder doelgevaar in een goaltje om. De thuisdefensie bakte er werkelijk niets meer van. De ene fout na de andere werd genadeloos afgestraft. Zo kon Mainz via Fabian Gerber, Antonio da Silva en Benjamin Weigelt in een kwartier tijd tot 5-1 uitlopen. Vijf minuten voor tijd duwde Conor Casey het mes nog wat dieper in de Bochumse wonde. Vlak voor tijd wist  Tommy Bechman voor de thuisploeg nog te milderen.