AZ onderuit in slotseconden

In de Uefa Cup stond vanavond de terugwedstrijd tussen AZ en Sporting Lissabon op het programma. AZ moest een 2-1 nederlaag uit de heenmatch goedmaken. Adriaanse liet Sektoui beginnen als vervanger voor Lindenbergh en liet dus meteen in zijn kaarten kijken.

De tegenstander moest vanaf de eerste minuut onder druk gezet worden en dit lukte heel goed. Na zes minuten bracht Peréz de thuisploeg op voorsprong, door een voorzet van Sektoui achter doelman Ricardo te koppen. Sporting toonde echter veerkracht en herstelde het evenwicht. Timmer werd meerdere keren onder vuur genomen en in de slotseconden van de eerste helft stonden de bordjes weer in evenwicht. Liédson bracht de Portugezen op gelijke hoogte.

Na rust moest AZ op zoek naar de 2-1, maar dit verliep moeizaam. Adriaanse gooide met Huysegems en Ali Elkhattabi twee nieuwe ijzers in het vuur en dit leverde wel succes op. Onze landgenoot zorgde elf minuten voor tijd, voor de verdiende voorsprong. Hierna kreeg de thuisploeg nog twee goede kansen om in de reguliere speeltijd de wedstrijd te beslissen, maar van Galen en opnieuw Huysegems misten het doel.

In de eerste verlenging gebeurde er niet veel, in de tweede bracht Jaliens de thuisploeg heel dichtbij de kwalificatie. De verdediger schoot uit een corner de 3-1 binnen. Toch kreeg AZ nog het deksel op de neus. In de allerlaatste seconden kopte Miguel Garcia de 3-2 binnen, waardoor de Europese droom van de Nederlanders beëindigd werd.