Lyon valt in de prijzen

P V
| 0 reacties
Lyon valt in de prijzen
Foto: © SC

Michael Essien is door de UNFP (Union Nationale des Footballeurs Professionnels) tot beste voetballer van de Ligue 1 verkozen. De middenvelder van Lyon volgt Didier Drogba op.
 
Essien was een vaste waarde in het team van Paul Le Guen en miste geen enkele wedstrijd in de competitie. De 22-jarige Ghanees speelde een spetterend seizoen en Lyon werd voor de vierde opeenvolgende keer landskampioen. Essien kwam in de zomer van 2003 over van Bastia en werkte zich al snel op tot basisspeler. Hij scoorde vijf keer in de Champions League.
 
Beste trainer werd Paul Le Guen, de trainer van de landskampioen. Ook doelman Grégory Coupet viel in de prijzen als beste keeper.
 
Maar liefst zeven spelers leverde Lyon af voor het type-elftal van de Ligue 1: Coupet (Lyon) - Beye (Marseille), Cris (Lyon), Givet (Monaco), Abidal (Lyon) - Kalou (Auxerre), Juninho (Lyon), Essien (Lyon), Malouda (Lyon) - Wiltord (Lyon), Frei (Rennes).
 
Laurent Battles (Marseille) maakte het mooiste doelpunt en belofte van het bijna afgelopen seizoen werd Jérémy Toulalan van Nantes. Bruno Coué, Patrick Lhermitte en Vincent Texier werden uitgeroepen tot beste scheidsrechters. Ook Marcel Desailly viel in de prijzen. Hij kreeg de Trophée d’honneur UNFP.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties