Analyse Rupel-Boom ziet derde klasse naderen

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Rupel-Boom ziet derde klasse naderen
Foto: © SC

De tweede speeldag van de eindronde in Vierde werd een ramp voor de twee deelnemende Oost-Vlaamse ploegen. Zowel Zottegem als Oudenaarde werden uitgeschakeld. Het wordt eerder een Waalse onderonsje tussen Couillet, Montegnée en UR Namen. Rupel-Boom wordt de vierde deelnemer.
 
De Antwerpse fusieploeg met een rijk verleden van beide clubs ziet meteen derde klasse aan de kim opdoemen. Op eigen veld voor maar liefst 2500 kijkers wist Rupel-Boom uiteindelijk Mol-Wezel uit te schakelen. Even na het uur kon Darcon het enige doelpunt scoren en loodste daarmee Rupel-Boom naar een beslissende wedstrijd op zondag 29 mei.
 
Montegnée kende geen genade tegen Wevelgem dat voor de eerste wedstrijd was vrijgeloot. Nochtans namen de West-Vlamingen een riante start met de openingstreffer via Donche. De reactie van de thuisploeg was evenzeer overweldigend want één minuut later stelde Licta gelijk. Deze deed dat nog eens over even na het halfuur. Wanneer Pauletti net voor rust een elfmeter naar een derde doelpunt knalde zag Wevelgem de bui reeds hangen. Na rust bleven de West-Vlamingen het beste van zichzelf geven maar konden een geestdriftige thuisploeg niet in de problemen brengen. Het was integendeel blikvanger Licta die in het vijfde kwartier met een vierde treffer Montegnée in de running hield voor promotie.
 
Bij Couillet speelde Oudenaarde een berersterke partij ondanks de thuisploeg eerst voorsprong nam via Rinaldi op het halfuur. Even na de hervatting scoorde Kabemba vanop de stip echter de gelijkmaker. In de tweede helft bleef het evenwichtig tot Diarra evenzeer met een penalty Couillet weer op voorsprong bracht. Dat was echter zonder Verhoene gerekend die twee minuten voor de reguliere tijd de gelijkmaker scoorde. Verlengingen meteen en daarin kon alweer Diarra in de eerste extra-time de thuisploeg op voorsprong tillen. Wat nadien Oudenaarde ook ondernam Couillet hield de poort op slot.
 
Met een doelpunt in de eerste verlenging (96’) pakte Zottegem een opdonder van formaat tegen UR Namen. Geen finale dus voor moedige blauw-gelen die nauwelijks onder de indruk waren van de bezoekende blitzstart. Geleidelijk aan werd Zottegem de betere ploeg waarbij de bezoekende doelman een poging van Van Den Abeele moest verijdelen. Thuisdoelman Van Den Bossche deed dit op een knal van Casto. Ook na rust bleef Zottegem de gevaarlijkste ploeg waarbij bezoekende doelman Quevy schoten van Van Den Abeele, Sandra en Spitaels knap pareerde. Doelman Qeuvy bewees aan de overkant zijn klasse door een loeier van De Mulder weg te punchen.
 
Het morsen met die kansen zou Zottegem zuur opbreken in de verlengingen. In de eerste verlenging immers trapte Casto feilloos een hoekschop rechtstreeks in het Zottegemse doel. Een ijskoude douche die kon tellen. In de tweede verlenging kon een aangeslagen, moegestreden Zottegem geen echte vuist meer maken.
 
Derde speeldag (29 mei – 16.00):
 
Couillet – Montegnée ; UR Namen – Rupel-Boom.
 
De winnaars van de derde speeldag mogen naar derde klasse, de twee verliezers spelen op 1 juni (19.00) voor een derde ticket naar derde. Als de bond echter vrijdag a.s. beslist dat Patro Maasmechelen naar vierde klasse moet, mogen beide verliezers van de derde speeldag ook naar derde klasse.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties