Kenia's topspeler stapt niet op vliegtuig na ruzie

Ward Bollen
| 0 reacties
Kenia's topspeler stapt niet op vliegtuig na ruzie
Foto: © SC

Consternatie alom gisteren op de luchthaven van Naïrobi (Kenia) waar de nationale ploeg verzamelde om af te reizen naar Guinea voor de WK-kwalificatiewedstrijd voor komende zaterdag. Topspits Dennis Oliech, de ster van het land, weigderde de trip naar Guinea te maken wegens een dispuut met de nationale voetbalbond KFF.

Oliech beweert dat hij nog 1700 US Dollar te goed heeft van de voetbalbond voor tickets die hij kocht om al verscheidene keren in Naïrobi te geraken. Een lid van de bond zei: "Dennis krijgt z'n tickets steeds opgestuurd, maar gebruikt ze niet en brengt de ongebruikte tickets ook nooit mee terug, zodat we ze niet kunnen recupereren. Hij houdt zich niet aan de afspraken die gemaakt zijn met de spelers van de nationale selectie. Terwijl wij steeds de goedkoopste plaatsen reservereren voor de reis naar Naïrobi, koopt hij duurdere tickets. Als hij nu gisteren in alle stilte hierover was komen praten met ons, was er misschien een oplossing. Nu staat hij op de luchthaven en dwingt ons meteen 1700 dollar te betalen of hij gaat niet mee. Heel spijtig, dus blijft hij thuis. We konden hem anders goed gebruiken, want z'n voetballende kwaliteiten zijn heel belangrijk voor onze natie. Dit aankaarten terwijl we nog een goede kans hebben op deelname aan het WK is wel erg ongelukkig. Hij laat de natie in de steek."

Het is onwaarschijnlijk dat Dennis Oliech de selectie nog zal (mogen) vervoegen naar Guinea. Kenia start zo aan de wedstrijd met een onthoofde aanval. Dennis Oliech is de doelpuntenmachine bij uitstek voor de Kenianen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties